domaći hitovi

Istražili smo: Tko su žene iz najpoznatijih ljubavnih pjesama?

showbuzz DNEVNIK.hr

Otkrivamo kome su posvećeni najljepši domaći ljubavni stihovi.

Žene su oduvijek bile inspiracija brojnim tekstopiscima i pjesnicima, a neki od najljepših ljubavnih stihova proizašli su upravo iz manje ili više sretnih ljubavi. Ni domaća estradna scena nije iznimka, pa su tako brojne, više ili manje poznate dame, u sjeni slavnih stihova koji se pjevaju generacijama.

Vi ste izabrali: Imamo TOP 3 ljetna hita, Ivan Zak s pjesmom 'Pretjerujem' na prvom mjestu

'Milena generacijo moja, da smo se ranije sreli' - Ovi su stihovi obilježili cijelu jednu generaciju, a Milena je zapravo baš kao i mnoge druge žene iz pjesama, stvarna osoba. Rajku Dujmiću se ova medicinska sestra koju je upoznao u Herceg Novom  toliko dojmila da joj nakon samo jednog razgovora obećao napisati pjesmu.

Sanja i Marina samo su neka od imena koja su se spominjala u pjesmama Prljavog Kazališta. Međutim, na tronu je ipak bila i ostala samo jedna. 'Ja sam puno pričao o Ruži i o pjesmi kako je nastala i o tome svemu zajedno i to je pjesma za moju mater pokojnu i to je tako. Za mene je ona nešto više u životu i naprosto neka ostane tako', rekao je Jasenko Houra.



Za Parni Valjak je, pak, bila fatalna jedna Neda, koja je njihovu karijeru obilježila velikim hitom. 'Imali smo neku Nedu u gimnaziji i svi smo slinili za njom jer je bila nevjerojatno zgodna, a uopće nas nije registrirala. Samo taj moment je inicirao čitavu priču koji naravno, nema veze sa stvarnošću', sjeća se Hus.

INTERVJU Denis Dumančić iz Letećeg odreda predstavlja pjesmu i spot 'Lažem kao dijete': 'Svi ponekad lažemo, naivno i prozirno'

Iako je jedan od najvećih hitova Letećeg Odreda 'Sanjao sam moju Ružicu' Denis Dumančić posvetio svojoj supruzi, Ime je ipak promijenio. 'Pa Ružica je bilo zvučnije, pa je ona meni jednom prilikom rekla kako ima nesretno, nespretno ime koje nema neki poetičan ton, Zorica, pa je to meni bio izazov i zvučno je bilo i od tuda ta prva ideja 'a u zoru Zorica me budi' je bilo dovoljno da mi presudi', priča Denis Dumančić.

Iako će neki reći da ni Selma nije zvučno ime, s tim se definitivno ne slaže Željko Bebek. Pa ni pokojni Vlado Dijak koji je svojoj platonskoj ljubavi posvetio stihove – upravo ta Selma i danas živi u Zagrebu. Opjevana je i Tamara, Tonka... a cijelu priču pogledajte u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS