Poslastica iz Beča

Evo kako se priprema slavni šnicl u najstarijem bečkom restoranu!

showbuzz DNEVNIK.hr

Nenad Hervatin posjetio je najstariji bečki restoran u kojem se priprema poznati bečki odrezak, odnosno Wiener Schnitzel!

Beč je poznat po mnogočemu između ostalog - palačama, balovima i klasičnoj glazbi. Sljedeća asocijacija na grad umjetnosti vodi nas gastronomskim putem. Nenad Hervatin posjetio je najstariji bečki restoran u kojem se priprema poznati bečki odrezak, odnosno Wiener Schnitzel.

>> 'Mislila sam da imam problema s čirem, a zapravo sam trudna!'

1905. godine u središtu Beča počeo se pripremati sada već tradicionalni - najpoznatiji austrijski mesni odrezak. Ime je vezano uz grad i jednu od njegovih najutjecajnijih obitelji Figelmuller. Bečki šnicl tako je počeo svoj slavni ulazak u povijest svjetske gastronomije, a sve o ovom slasnom jelu, pogledajte u prilogu inMagazina!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS