Zna znanje

Ovime je Rade Šerbedžija osvojio holivudske ljepotice!

showbuzz DNEVNIK.hr

Rade Šerbedžija otkrio kako mu je ovo snimanje 'Legende o Herkulu' bilo jedno od težih, ali i čime je osvojio holivudske ljepotice.

Redatelj hita 'Umri muški 2' Renny Harlin režirao je i film 'Legenda o Herkulu' u kojem učitelja slavnog mitskog junaka glumi Rade Šerbedžija. Glumac vjeruje kako će film, iako nije dobio dobre kritike, naći put do ciljane publike. Na snimanju se pak jako namučio.

Autogrami Mire Furlan i Rade Šerbedžije su najskuplji na eBayu

'Bilo je katastrofalno. Film će biti dobar. Jako je dobar mladi glumac, ima takvo tijelo, nabildano da izgleda kao robot. To sam snimao u šestom mjesecu, a morao sam puštati bradu zbog kralja Leara jer mi nije bila dovoljno velika', rekao je Šerbedžija.

Ove godine na Brijunima spremaju i dvije nove predstave. Hoće li doći netko od svjetskih zvijezda još ne zna, no dolazak Angeline Jolie još je uvijek u kolektivnom sjećanju. Rade za poznatu glumicu i dalje ima samo riječi hvale.

'Ona je hrabra. Njoj ne treba ta vrsta popularnosti kad je ona svemirski popularna, to je njezin odabir. Hrabrost je otići u Afganistan jer uvijek može zalutati metak ili bomba, ali ona ide dalje', nahvalio je Šerbedžija slavnu glumicu.

Između ostalog Angelini se svidjela i naša hrana. No, Rade joj ipak nije imao priliku spremiti janjetinu, za koju nam kaže kako je njegov specijalitet, a koju je pripremao glumici Charlize Theron.

 

'Ona je obožavala janjetinu koju sam radio, moj me djed naučio. Mi ličani znamo kako se radi, nije to jednostavno - pripremiti vatru, naditi ga, vrtiti, odabrati moment kad ga zaliješ pivom, ostaviti da se ocijedi, ne dati nikome da ga dirne dok se ulje ne pretvori u loj', objašnjava Rade.

Njegovim umijećem glumica je bila oduševljena. 'Ona je uživala, nekoliko je puta jela kod nas janjetinu', otkriva.

U Rijeci trenutno priprema predstavu na akademiji sa svojim studenticama na koje je, kaže, vrlo ponosan. Trebao bi snimati i film sa svojom kćeri Ninom, koja ne namjerava biti glumica, ali toj profesiji ipak ne može odoljeti.

'S Ninom ću raditi mali film u Rijeci s Ahmedom Imamovićem. On je tada napisao scenarij za film s Lucijom, no ona je suviše odrasla pa je došao na ideju: 'ja sam čuo da imaš i drugu kćer koja glumi ponekad', priča slavni glumac.

Rade planira i režirati film 'Oslobođenje Skopja' zajedno sa svojim sinom Danilom. Snimanje će početi već u lipnju u Makedoniji, a raditi sa sinom mu je izuzetno zadovoljstvo. Umjetnički i svjetonazorski slažu se odlično, ipak, privatno baš i ne.

Što je Rade rekao o njihovom odnosu, pogledajte u prilogu InMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS