Zvijezde velikog srca

Drugima daju mnogo, a ne očekuju ništa zauzvrat: Donosimo priče o poznatim humanitarcima!

Oni su zvijezde velikog srca - osiguravaju stipendije, osnivaju zaklade, školuju druge, omogućavaju pitku vodu. U sljedećim minutama naša Matea Slogar donosi priče o poznatima koji nesebično pomažu drugima. U središte javnosti, jednim takvim dobrim djelom, prije nekoliko dana došao je i pjevač Jon Bon Jovi.

Glazbena zvijezda Jon Bon Jovi prošlog je tjedna napravio herojsko djelo i dospio u brojne medije. Dok je snimao spot u Nashvilleu, ugledao je nepoznatu ženu kako na mostu stoji iza sigurnosne ograde. Prišao joj je, zagrlio je i tako uvjerio da ne odustane od svojeg života. Veliko srce često pokazuju i domaći poznati, koji svjesno, ali i nesvjesno, drugima služe kao primjer.

Tako je tenisač Marin Čilić sa svojom suprugom Kristinom 2016. osnovao Zakladu koja djeci pruža potporu obrazovnim, sportskim i programima ohrabrivanja te osigurava financijsku potporu kako bi mladi talenti uspjeli u svojim snovima.

Stipendije daju nadarenim sportašima i glazbenicima.

Na djecu su osjetljivi i nogometaš Mateo Kovačić te njegova supruga Izabel. Upravo iz tog razloga pokrenuli su humanitarnu zakladu, kojom pomažu djeci s teškoćama u razvoju, a rad Zaklade usmjerili su i na suradnju s ustanovama koje pomažu djeci sa sindromom Down.

''Ideja je došla tako što samo u obitelji imali isto jednu situaciju gdje smo postali možda malo osjetljiviji na tu temu. I prije bi se znali družiti sa djecom s posebnim potrebama. Znali bi Mat, sad pričamo o mužu i o meni, znali bi ići i u domove se družiti, malo pomagati i tako, i to je najljepše. Nema ljepšeg načina nego da osobno nekoga oraspoložiš'', ispričala je Izabel jednom prilikom. 

Da ima veliko srce, pokazao je i Dino Rađa, kada je nesebično pomogao u školovanju sada mladog liječnika Josipa Silovića. Dino nije skrivao da mu je Josip poput vlastitog djeteta, a neizmjerno je ponosan na to što je danas doktor.

Ponosan na ono što je napravio u Africi, može biti i chef Mario Mandarić. Mario je sa suprugom Mateom te uz pomoć donatora koji su im se pridružili, izgradio čak 66 bunara u selima Ugande.

Kada je najviše potrebno, tada smo najujedinjeniji. Pokazao je to i primjer kada je snažan potres prije gotovo 4 godine pogodio Banovinu, a cijela Hrvatska tada je pohitala u pomoć.

Činiti dobro i nekomu na taj način olakšati život, trebalo bi biti premisa kojom se vodimo jer nikada ne znate kada će i vama zatrebati pomoć.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS