''pa doživjeli smo...''

Dalmatino o zločestim komentarima: ''Mi imamo nekoliko lijepih ljubavnih pjesama, ja mislim...''

Sjedaju li bolje pečeni, kuhani ili u kombinaciji sa šlagom? Moramo priznati - u svim su verzijama kesteni neodoljiv plod jeseni. Čak toliko da je Dalmatino ravno s Brača potegnuo do Hrvatske Kostajnice, gdje je, zajedno s našom ekipom In magazina, uživao u kestenijadi. Njezinim gastro-putevima vodimo vas u prilogu.

Kesten, koščan, kostanj, maron - kako god ga nazivali u kojem kraju, jednom kad se osjeti njegova opojna aroma, znamo da je stigao onaj najslađi dio jeseni. U Hrvatskoj Kostajnici prije dva tjedna počela je berba, a ovog vikenda i službeno uživanje u slatkim kestenima.

U gradu koji je prema kestenima dobio ime, pokušali smo saznati što više o tome kako ih savršeno ispeći. Uz to što vam treba dangara ili posuda za pečenje, važno je, kažu, ne močiti ih prije pečenja.
Nema tu previše filozofije, kažu, ni oko rezanja.

U narodu poznat i kao žir bogova, kesten je pravi gastronomski dijamant koji nudi bazu za cijelu plejadu jela i slastica.

A čak se i Hrvatima jedan od omiljenih napitaka izvrsno slaže s kestenima, pa tako od običnog espressa, uz kesten pire nastaje slatki kofeinski desert. Pa kako bi mu onda odolio i Dalmatino, koji se ravno s Brača zaputio za Hrvatsku Kostajnicu.

''Obično sviramo po par dana pa smo par dana slobodni ali naravno da u svemu ovome mi uživamo jer to je naš način života i nekako smo na to navikli. Tu smo danas prvi put u Kostajnici i uvijek nam je drago vidjet nešto ovakvo'', otkrio je Ivo Jagnjić. 

Iako u posljednje vrijeme jure s gaže na gažu, gostoprimstvo svakog mjesta u kojem sviraju nadomješta naporan tempo.

A pred momcima su u prosincu dvije arene, osječka i zagrebačka, za koje se posebno pripremaju.

''Kad smo radili prvi put Arenu Zagreb, ne samo to nego i Gripe u našem rodnom gradu, ja sam mislio da ću umrijeti, ali prorade one godine koje su iza nas proradi iskustvo i nakon prvih par pjesama se slegne ta pozitivna trema i preraste u pozitivnu energiju'', govori Sunara, a iskreno kaže i da padne koja suza na pozornici. 

Kane li suza ikad na pozornici?

''Kad pjevaju Božić bijeli u 12. mjesecu to je meni za rasplakat'', priznaje. 

Upravo zbog brojne publike koja im je već desetljećima vjerna, ne obaziru se na pokoji negativni komentar.

''Pa doživjeli smo par zločestih komentara, naravno da nećemo imenovati, ljude da smo mi bend za svadbe. Mi nismo bend za svadbe, mi imamo nekoliko lijepih ljubavnih pjesama,  ja mislim da je u tome tajna. Ja kao autor nastojim bit pozitivan, ne ići u negativu, ljudima je dosta korone i rata, gledajte što nas sve okružje, kakva surova realnost. Mi smo bend koji izvodi ljubavne pjesme i mislim da su to mladi ljudi prepoznali i ubrali tu pozitivnu nit iz života i žele da ih ta nit zadovoljstva i ljubavi i sreće prati'', zaključili su. 

Upravo su dašak te ljubavi s pozornice prosuli i na Kestenijadu, koja je time ove godine bila još slađa.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS