Nosi i krunu

Tata Ive Jerković: Bivši model postao kralj

showbuzz DNEVNIK.hr

Kako je to postati kralj zna bivši poznati model. Cvitan Jerković prava je dubrovačka atrakcija kojeg u kraljevskom ruhu ne prestaju fotografirati brojni turisti.

U kostimu kralja Joffreyja iz serije Igra prijestolja, Cvitan Jerković je postao kralj. Iako titula kralja zvuči laskavo, na plus četrdeset u hladu nije to nimalo lak posao. Cvitan je kralj postao zahvaljujući turi koja turiste provodi po mjestima na kojima je sniman poznati svjetski serijal.

VIDEO Zvijezde serije 'Igre prijestolja' rekle što misle o Hrvatskoj!

Zadaci dubrovačkog kralja su zabavljati turiste i strpljivo se s njima fotografirati. Cvitanu to ne pada teško jer iza njega je stotine odrađenih modnih kampanja. Manekenski posao, priznaje, i te kako mu je pomogao u novoj, kraljevskoj karijeri. 'Stradun je baš jedna duga modna pista', kaže Cvitan.

Svojih manekenskih dana uvijek se rado prisjeti, a naslijedila ga je kćer Iva Jerković koja isto tako iza sebe ima bogatu manekenku karijeru. Kaže i kako se manekenski posao nekad i danas jako razlikuje. 'Bilo je malo manekena i puno tvornica, puno smo radili i bilo je jako dobro plaćeno', sjeća se.

Kralj je postao i prvi hrvatski dizajner kruna. Ovo je druga koju je osmislio. Jednom kilogramu, koliko teži kruna, treba dodati još pet kilograma težak štit i mač. Da bi kraljevski dojam bio potpun tu je i ogrtač koji je osmislio dizajner Ivica Skoko.

Uz tešku opremu koju mora nositi i on je doprinio činjenici da je od krunidbe izgubio pet kilograma. Bivši maneken rado bi se okušao u glumačkoj karijeri. A, kvalifakacija mu nakon ove turističke sezone neće nedostajati.

Pogledajte cijelu priču iz Dubrovnika u prilogu inMagazina. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS