Midsummer Scene Festival

Urnebes: Pogledajte kako britanski glumac uči i govori hrvatski

showbuzz DNEVNIK.hr

Britanski glumci koji su u Dubrovniku boravili u sklopu Midsummer Scene Festivala oduševili su se ljepotama grada. Istražili su lokalna praznovjerja, ali i pokušali govoriti na hrvatskom.

Britanski glumci koji u Dubrovniku borave u sklopu Midsummer Scene Festivala oduševili su se ljepotama grada, a u želji da ga što bolje upoznaju, organizatori su ih odveli u razgledavanje. Osim detalja iz bogate povijesti, otkrili su im i neka lokalna praznovjerja. Doznajte kako im se sve svidjelo te što su naučili reći na hrvatskom jeziku.

Kada nisu zauzeti predstavama na Midsummer Scene Festivalu, glumci rado istražuju Stari grad. Nakon kratke lekcije hrvatskog jezika na red je došlo upoznavanje s maskeronom. Radi se o kamenu oko kojega ćete redovito naići na promatrače koji iščekuju hoće li hrabri mladić, koji je uspio na njega stati, uspjeti skinuti majcu.

Maskeron je služio za otjecanje vode s krova crkve, a priča sa skidanjem majice počela je s mladićem koji nije mogao pronaći ljubav. Zavjetovao se da će pokušavati sve dok ne uspije "osvojiti" maskeron za sreću u ljubavi.

Pričati o povijesti Dubrovnika nemoguće je bez spominjanja čuvenog dubrovačkog broda karake čija je izgradnja bila strogo čuvana tajna. Za kraj upoznavanja Dubrovnika, uslijedilo je slatko iznenađenje. Kušali su dubrovačke prikle. I dok su po danu slobodni, glumci navečer izvode predstavu San ivanjske noći na tvrđavi Lovrijenac, i to na engleskom jeziku. Kako je sve izgledalo, pogledajte u prilogu IN magazina.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

 


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS