Trndovi i njega

Brade su IN': 'Muškarci su počeli biti muškarci!'

showbuzz DNEVNIK.hr

Macho muškarci s brkovima i bradom napokon su razotkriveni, i to službeno. Naime, australski su znanstvenici otkrili zašto je nakon izgleda uglađenih metroseksualaca u svijetu sve popularniji izgled urbanog drvosječe, muškarca s dugom bradom i brkovima.

Jači spol pušta bradu kako bi damama bio atraktivniji te kako bi dominirali nad drugim muškarcima, tvrde znanstvenici. Sviđalo se to vama ili ne, bradati muškarci ponovno su 'in'.

Hrvatski frizerski talent Neven Radović osvojio Amerikance: 'Potreban je rad, talent, sreća i želja'

'Muškarci su počeli bit muškarci i osjećat taj poriv da brada im je ipak ukras. Pogotovo nekom tko ostaje bez kose, da se ima s nečim igrat', kaže frizer i brijač Alen Relota.

Pomno uzgojene brade i brkovi nisu rezervirani samo za običan puk. Ovom su se trendu pridružile i neke svjetski poznate brade poput one Brada Pitta, Georga Clooneyja, Shie Labeoufa i drugih. I u svijetu modelinga androgene dječake potisnuli su obrasle muškarčine.

Svi koji su pomislili da je za ovakav izgled dovoljno jednostavno ne raditi ništa i čekati da brada naraste - grdno se varaju! Kako bi se bradu i brkove moglo oblikovati, potrebni su brojni kozmetički pripravci – poput voska.

S bradama i brkovima koje sve češće gledamo i na hrvatskim ulicama, s radom su krenule i brojne vintage brijačnice. Možemo zaključiti da muškarci neće tako brzo sakriti svoj ponos.

Pogledajte cijelu priču u prilogu inMagazina.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS