Popularne pjesme

EKSKLUZIVNO Autor domaćih hitova otkrio tajne hrvatske estrade

showbuzz DNEVNIK.hr

Napisao je više od dvije i pol tisuće pjesama, od kojih su gotovo polovica hitovi. A što se krije iza njih otkrio nam je sam autor u intervjuu.

Tekstopisac i skladatelj Neno Ninčević u ekskluzivnom intervjuu prisjeća se svojih najdražih pjesama, ali i otkriva koji to hit nitko nije želio pjevati, za koga je originalno napisana Severinina Dalmatinka te koji se izvođač javno odrekao pjesme koja ga je, kako kaže, obogatila.

Grčki pjevači tužili srpsku estradu za krađu pjesama i traže šest milijuna eura odštete

'Dugo nosim pjesmu u sebi, dvije, tri... nekad čak i deset. I onda kad krenem pisat, to se jako brzo događa', kaže Neno a pjesma za Vladu Kalembera 'Evo noći, evo ludila' nastala je u svega nekoliko minuta.

A može li izabrati svoje omiljene pjesme? 'Uvijek volim čuti 'Stvari lagane', ima tu nešto u toj pjesmi što me uvijek raznježi. Volim i kad zapjeva Dalmatinac – tu su moji didovi, tu sam ja... Volim čut i 'Kad žena zavoli' koju je pjevao Cetinski. Kao i rana faza Magazina 'Piši, piši mi'', prisjetio se poznati autor.

Zanimljivo je i to da su neke pjesme poznati pjevači odbili, a onda su postale veliki hitovi. Kao i slučaj da je pjesma bila megahit, a pjevač je se odrekao. 'Jedno je vrijeme bila frka Oliveru u Yugotonu, i mi mu napišemo 'Žuto lišće ljubavi' i Oliver prvi puta nadmaši tiražu i zaradi. Deset godina potaju ga koje se pjesme srami, on kaže tu pjesmu. Ja kako sam živčan bio rekao sam - Ako mu se pjesma ne sviđa nek vrati sve pare koje je zaradio!', sjeća se Nino.

A u početku nitko nije htio pjevati pjesmu 'Lipa si lipa' koja je Goranu Karanu kasnije osigurala hit, a pjesma 'Dalmatinka' bila je rađena za Doris Dragović a na kraju ju je otpjevala Severina. Ninčević i godinama priprema mjuzikl 'Naša bila štorija' za koju predviđa veliki uspjeh.

Pogledajte i cijeli intervju u prilogu inMagazina.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS