''ne mogu to opisati...''

Sanja Doležal o najtežim trenucima u karijeri: ''Kad s tim ljudima dijeliš dobro i zlo, i onda ih više nema, teško je...''

Ako želite uživo čuti hitove Novih fosila, neće biti još mnogo prilika. Sanja, Zec i Marinko u studenom će u Areni Zagreb održati veliki oproštajni koncert. O spektaklu koji pripremaju, Zagrebu koji obožavaju, ali i teškim danima tijekom dugogodišnje karijere, s članovima Fosila razgovarala je naša Julija Bačić Barać za IN magazin.

55 godina postojanja Novih fosila proslavit će Sanja, Zec i Marinko 9. studenog u Areni Zagreb, na koncertom tulumu za sve generacije.

''Da sam 10 godina mlađi, onda bih rekao da sam u stresu, da sam nervozan, da ne znam što me očekuje, međutim toliko je utakmica iza mene da ovaj koncert očekujem s jednim velikim zadovoljstvom'', rekao je Vladimir Kočiš Zec. 

''Najviše očekujem možda nekakve srednje i moje generacije i starije koji će se doći razveseliti, profeštati i sjetiti se dobrih starih vremena. Puno ima koncerata koji su možda više usmjereni na ove mlađe kojima ne smeta kiša, stajanje, koji mogu u gužvama, a recimo za srednju generaciju, za mene nema puno koncerata gdje bi čovjek došao i poslušao glazbu koja bi im odgovarala'', smatra Sanja Doležal. 

Ovo je oproštajni, zadnji veliki koncert ekipe iz Fosila.

''Ružno zvuči kad kažeš zadnji koncert, ali ja bih rekla da je to neki oproštaj i zahvala našoj publici'', objasnila je Sanja. 

''S obzirom na to da smo u tolikim godinama, već je vrijeme da se polako i opraštamo'', dodao je Zec. 

Sanji je 61, Zecu 75, a Marinku su 82 godine, ali zna se tko vodi glavnu riječ u tom trojcu.

''Kao pravi zagrebački šmekeri, kavaliri, dali smo prednost Sanji da ona to vodi'', našalio se Zec. 

Ovi rođeni Zagrepčani i danas koriste stare purgerske izraze. A dobro znaju i koji su im omiljeni dijelovi najdražeg grada:

"Rekla bih možda Maksimir, zapravo sve što je zeleno u Zagrebu, volim Zrinjevac, Tuškanac, Dubravkin put'', otkrila je Sanja.

''Doći na Zrinjevac ili Trg bana Jelačića jedno je veliko dostignuće'', govori Zec. 

Dostignuće je i trajati toliko dugo na glazbenoj sceni, a skupilo se tijekom svih tih godina i mnogo zabavnih anegdota. Jednu Sanja nikad neće zaboraviti.

''Rijetko jedem sladoled, ali jedanput-dvaput godišnje volim pojesti kup, puno šlaga i svega,  i kad mi je konobar mladi donio taj kup, ja sam rekla: 'Pa, ne izgleda tako kao na slici', a on me je pogledao i rekao: 'Gospođo Doležal, pa ni vi ne izgledate baš kao na slici.' Prasnula sam u smijeh i rekla: 'Imate pravo''', smije se Sanja. 

Bilo je za Fosile i teških razdoblja.

''Devedesetih godina, početak rata kad su se Novi fosili jedno vrijeme čak i razišli, a ja sam krenuo u svoje solističke vode'', prisjetio se Zec. 

''Kad su nam, nažalost, kolege i prijatelji otišli - Đurđica, Moka, Rajko i moj Neno. To je najteže i samo bih to promijenila'', govori Sanja.

''Ne mogu to ničim opisati jer ne znam čime bih, ali kad si toliko dugo s ljudima, dijeliš i dobro i zlo, i veselje i tuge i radosti na istoj bini, pa se okreneš i nema tih ljudi, teško je, teško'', priznaje Sanja. 

Teško će biti sastaviti i listu pjesama za slavljenički koncert jer Fosili imaju toliko hitova da bi satima mogli pjevati i ne bi bilo dosta ni njima ni publici.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novaplus.hr.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS