Prati inMagazin

Za najveće fanove – upoznaj DEPECHE MODE!

showbuzz DNEVNIK.hr

Svojom glazbom oduševljavaju već vise od tri desetljeća, a 23.svibnja Depeche Mode po četvrti put stiže u Zagreb još jednom oduševiti hrvatsku publiku! Imamo i posebno iznenađenje za obožavatelje...

Popularni trio Depeche Mode uskoro po četvrti put dolazi u Zagreb u sklopu svoje turneje na kojoj promoviraju svoj novi album 'Delta Machine'.

Za najvjernije fanove evo prilike koja se rijetko pruža - upoznajte članove Depech Modea i osvojite ulaznicu!

Pratite inMagazin, pošaljite DEPECHE na 60 108, a dvoje sretnika koja točno odgovore na dva pitanja, Adria Entertainment dijeli po jednu ulaznicu i mogućnost upoznavanja Depechovaca!

Uključi se u SMS avanturu! Pošalji DEPECHE na 60 108 Cijena: 2,40 kn/sms

Depeche Mode je grupa post-punka i popa koji su tijekom osamdesetih 'probili led' u električnoj glazbi, a danas su svakako najuspješniji elektronski bend u svijetu.

>> Evo što je Depeche Mode poručio našim čitateljima i gledateljima!

U početku glazbenog djelovanja bilo im teško dobiti gažu zbog činjenice da nemaju bubnjara. Njihov glavni instrument su klavijature. Kroz šalu objašnjavaju kako su odabrali taj instrument jer je prikladan – može ga se staviti pod ruku i otići s njim kamo god, a za sviranje nije potrebno pojačalo niti puno opreme te im zbog toga nije trebao niti kombi za prijevoz.

Znate li kako je nastao Depeche Mode?

Njihovi korijeni sežu još u 1977. godinu kada su školski prijatelji Vince Clarke i Andy Fletcher oformili bend nazvan No Romance in China. Većina članova kasnije se sastala u bendu Composition Of Sound koji su s vremenom Vince Clarke, Martin Gore, Andy Fletcher, i Dave Gahan preimenovali u Depeche Mode.

Osnovani su 1980. godine u Basildonu u Engleskoj. Sam početak bio je dinamičan i uspješan: vrlo brzo su potpisali prvi ugovor s izdavačem Mute. Prvi singl 'Dreaming of me first', snimljen je u prosincu 1980. godine, a izdan je u veljači 1981.

Debitantski album 'Speak and Spell' koji je izašao u studenom, 1981. odmah je ušao u top deset na britanskoj top ljestvici. Na samom početku karijere postigli su izniman uspjeh u Engleskoj, a proboj na američkoj sceni dogodio se 1990, godine s izlaskom albuma 'Violator' s kojim su zaplovili po mainstream vodama.

Suosnivači Vince Clarke i Alan Wilder su iz osobnih razloga napustili bend. Clarke je otišao odmah nakon prvog albuma s objašnjenjem da mu ne odgovara rastuća popularnost i gubitak privatnosti. Ubrzo je otišao i Alan Wilder. Preostala trojica još uvijek djeluju u nepromijenjenom, originalnom sastavu: Dave Grahan - vokal, Martin Gore – klavijature, vokal, prateći vokal, gitara, Andy Fletcher – klavijature, prateći vokal, bas gitara.

Dave Gahan je postao glavni pjevač nakon što su ga članovi čuli kako interpretira „Heroes“ od Davida Bowiea. Osim što su shvatili da jako dobro pjeva, Dave je i izgledao kako su željeli.

Inspiracija za ime „Depeche Mode“ im je bio francuski časopis (u prijevodu: „brza moda“). Odabrali su to ime jer im je kul zvučalo. Časopis se, nažalost, ugasio 2001. godine.

Fanovi diljem svijeta prate 'Depeche Mode modu' - nesumljivo je kako će koncert u Areni Zagreb biti 'najkul' događaj u 2013. godini, a da vole hrvatsku publiku pokazuje i činjenica da se Depechovci svaki put vraćaju.

Jedva čekamo čuti što su nam ovog puta pripremili!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS