Svi na špancirfest

Osvojite ulaznice za koncert Manu Chaoa!

showbuzz DNEVNIK.hr

Manje od dva tjedna dijeli nas od osamnaestog izdanja Špancirfesta koje će se održati od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će koncert Manu Chaoa i njegove La Venture.

Miljenik hrvatske publike nastupit će na Pan pozornici u Starom gradu u utorak 23. kolovoza u trosatnoj eksploziji hitova kao što su Clandestino, Rainin’ in Paradize i Me Gustas Tu, a organizatori su odlučili razveseliti nekoliko sretnika koji će imati priliku upoznati svog idola nakon koncerta.

Organizatori dijele dvije ulaznice za koncert Manu Chaoa koji će nastupiti u Starom gradu u utorak 23. kolovoza. Uz ulaznice, dobitnici će imati priliku upoznati se s Manu Chaom nakon koncerta.

Napišite nam zašto bi baš vi trebali osvojiti kate i pošaljite svoje osobne podatke - ime, prezime, broj mobitela i email adresu na našu SHOWBUZZ facebook stranicu koju ćete prethodno lajkati.

Poznat po svom društvenom aktivizmu i snažnim stihovima, Manu Chao jedan je od najutjecajnijih glazbenika u novijoj povijesti. Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne punk utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Zahvaljujući višesatnim energičnim nastupima, Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja.

Glazbeno putovanje od gotovo tri desetljeća Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice. Na Špancirfest dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe. Nastup na Špancirfestu bit će pojačan i s dva puhača, a set listu će osim himničnih pjesama, kao što su Bongo Bong, Clandestino, Me Gustas Tu, Rainin’ In Paradize, Mi Vida, Politik Kills ili Mala Vida, činit i neke neobjavljene pjesme i obrade.

Podsjećamo, program Špancirfesta odvija se cijeli dan, a večer je rezervirana za koncerte poznatih glazbenika. Manu Chao i La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Laibach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra, Rambo Amadeus te brojni drugi izvođači ljubitelje vrhunske glazbe će provesti na putovanje kroz razne žanrove na ukupno 3 velike i 2 manje festivalske pozornice.

Posebna pogodnost za obožavatelje Manu Chaoa je paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG/VŽ/ZG i ulaznicu za koncert. Predviđeni polazak je u 16.30 sati sa zagrebačkog kolodvora, a povratak je u 1 sat u noći s varaždinskog kolodvora. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr po cijeni od 250 kuna.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS