Netko od njih osvaja 100 000 kuna!
Žiri je poslovično strog i zahtjevan i od natjecatelja očekuju jako puno, a kako nas od samog kraja dijeli samo još samo pet epizoda, i kriteriji postaju oštriji.
Osamnaesta epizoda popularnog showa MasterChef izbacila je još jednog kuhara amatera, te je ove nedjelje kuhinju napustio deseti natjecatelj treće sezone showa, Ratko Iveković. U borbi za titulom najboljeg kuhara amatera i nagradom od 100 000 kuna ostalo je samo njih šestero. Natjecatelji koji su izdržali sve testove, savladali brojne kuharske izazove, ali i naučili brojne vrijedne lekcije od strane profesionalng žirija su Elena, Iva, Ivana, Zvjezdana, Robert i Ante.
MasterChef za njega znači novi početak: "Znao sam da moj život više nikad neće biti isti "
Kroz show smo do sada imali priliku vidjeti tridesetak različitih izazova, od brojnih Kutija iznenađenja, Stres testova, Testova osjetila i Gastroduela, a odžane su i Gastroakademije gdje su i natjecatelji i gledatelji showa imali priliku puno toga naučiti. Kako se prži, poelira, marinira, pošira pokazali su nam vrsni chefovi Barbieri i Galvagno, naučili nas brojnim tehnikama i načinima kuhanja, a saznali smo i kako tretirati neke namirnice koje mnogima nisu bliske poput čičoke ili pak kako napraviti dobar mousse od češnjaka.
Iskoristite svoju zimnicu na najbolji način – umak koji će vas oduševiti
Žiri je poslovično strog i zahtjevan i od natjecatelja očekuju jako puno, a kako nas od samog kraja dijeli samo još samo pet epizoda, i kriteriji postaju oštriji. Tako smo mogli čuti i brojne konstruktivne ali i kreativne i živopisne komentare, ali i one koje su nas pomalo i nasmijali.
TOP 10 NAJUPEČATLJIVIJIH KOMENTARA ŽIRIJA
• „Ajmo, vremeplov i piči! Dođi u 2015.!“ – Dino rekao Dariju
• „Ovo meni spada u neku pizzeriju na rubu grada u Frankfurtu kojega drži neki Talijan koji kao eto nešto kuha“ – Dinov komentar na Valerijevo jelo s potpisom
• „Ivana sad imaš skoro u svim bolnicama posebne menije za specijalnu skupinu bolesnika. Ti bi apsolutna zvijezda bila u kuhinji za takav odjel!“ – Radovan poručio Ivani
• „Ti i dalje imaš odlike kuhinje iz osamstotih godina, vidjet ćemo koliko ćeš uspjeti opstati s tim stilom u ovoj kuhinji“ – Andrej poručio Dariju
• „Mene tretiraš kao kunića pokusnog ili miša bijeloga?“ – Radovan upitao Zvjezdanu
• „Čovjek se sveo na minimalizam, haiku hrana.“ – Dino komentira Ratkovo jelo
• „Dario, što? Prešli smo iz osamdesetih u 19. stoljeće?“ – Dinova kritika Dariju
• „Ovo je buregdžinica razina mediteranske kuhinje!“ – Dino kazao Dariju koji je trebao spremiti tursko jelo
• „Za pekarnu ili slastičarnu na putu super! Za ovo možeš dobiti jedino da budeš šegrt slastičar u restoranu, eventualno, ako bude dobre volje.“ – Dino komentirao Ivanin cupcake
• „Još da si dodao malo korijandera ili kumina, znaš kako bi u Casablanci prošao? E, ljubile bi te sve žene tamo!“ – Radovan poručio Robertu na kušanju cupcakea
TOP 10 POHVALA ŽIRIJA
• „Ti si fulao karijeru, mogao si biti kuhar bez problema!“ – Dino poručio Robertu
• „Jelo ti izgleda kao s prospekta turističke zajednice Španjolske!“ - Andreju se jako svidio Martinin tanjur
• „Na ovom jelu si najviše pogodio smisao igre.“ - Andrej kazao Anti za njegovo jelo s muflonom
• „Svaka ti čast, konačno! Hvala Bogu! To je to! To sam očekivao od tebe! Od sad ideš u svaki stres test, trebalo - netrebalo“ – Dino je nakon brojnih kritika bio zadovoljan Eleninim jelom.
• „Ovo je jelo bolje nego što se dobije u većini meksičkih restorana u Hrvatskoj. Samo malo karaktera više.“ – poručio je Andrej Zvjezdani za njezino 'jelo s potpisom'.
• „To je mrak, to je super, to je već napredni način razmišljanja i drago mi je zbog toga“ – Dinova pohvala Ratku za 'jelo s potpisom'.
• „Nemam te što dalje cijediti. Standardno dobro onako kako ti znaš. Digni ljestvicu još!“ – Dinova pohvala Ive.
• „Neda mi se tražiti dlaku u jajetu. Svaka čast!“ – Dino pohvalio Antu
• „Ti si se konačno otrgla od onih mediokitenih tanjura vezanih za estetiku i to je nešto što sam cijelo vrijeme čekao od tebe. Svaka čast danas. Ja nemam nikakve zamjerke!“ - Dino poručio Eleni
• „Ti očito imaš sretnu ruku“ – Andrej je bio oduševljen Ivinim kolačem
• „Ja ti čestitam, a još više mi se sviđa ova hrabra prezentacija!“ – Radovan je pohvalio Antino jelo
TOP 10 POKUDA ŽIRIJA
• „Ovo je za mene svetogrđe. To je uništavanje lignje“ – Radovan se nije mogao oteti dojmu da je Emilija lignju punila narančom
• „To je kič. To je pretjerivanje, pomalo i bezobrazluk. Pola je već puno. Nemoj to više ponavljati, nije to baš dobro“ – Radovanu se nije svidjelo Ratkovo 'jelo s potpisom'
• „Ovo je fino, ali ovo je obična riblja juha. Pripazi za ubuduće jer ovo je ništa.“ Dino poručio Oskaru za njegovo 'jelo s potpisom'
• „To je dosta ukusno, ali to apsolutno ne prelazi ambiciju petnaestogodišnjeg kuharčića“ – Radovan poručio Danijelu
• „Ne možemo se zvati kuhari ako stalno drljamo po istom“ – Dino
• „Ovo je granično da ne znaš da je riba. Bolje da nije na tanjuru“ – Dino kazao Martini koja je pravila tartar od brancina
• „Ovo je na granici jestivosti. Kad si donio jelo, malo sam se preplašio. Ovo ne možeš nikome donijeti“ – Andrej upozorio Oskara
• „Znaš što? Ti si kuharski ekshibicionist, silom hoćeš nas uvjeriti da ti sve znaš. Poslije ovog jedino možeš završiti s lošom probavom“ – Radovan poručio Ratku
• „Tanjur se zove: Ratkov loš dan!“ - Dinov komentar na Ratkov tanjur
• „Dođe mi volja da pojedem gornji dio, a ovo drugo da pustim Radovanu. Dramatično fali kiseline.“ – Andrej na kušanju Zvjezdaninog jela
DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook