Meni si OK

Roko Bažika: Slovenski glazbenih hrvatskih korijena predstavlja pjesmu

showbuzz DNEVNIK.hr

Slovenski glazbenik se, inspiriran rodnom Dalmacijom, hrvatskoj publici predstavlja pjesmom 'Meni si OK'

Slovenski glazbenik rodom iz Hrvatske, Roko Bažika, domaćoj se glazbenoj sceni predstavlja s novim autorskim singlom „Meni si OK“.

Mladi glazbenik Roko Bažika već je poznato ime po slovenskim radijskim eterima ali i koncertnim dvoranama diljem Slovenije i Hrvatske. Naša publika imala je prilike upoznati ga na nastupima uz velika imena s domaće glazbene scene kao što su Jelena Rozga , Neno Belan i sve popularnija skupina Begini .
'S Jelenom Rozgom sam nastupio 2011. godine, na Kongersnom trgu u Ljubljani, gdje smo zajedno otpjevali njen tada veliki hit „Dalmatinka“. Nastupili smo ispred 7000 ljudi i bio sam izvan sebe od sreće i ponosa! S Nenom Belanom sam nastupio na rodnoj Korčuli, a s Beginima na prošlogodišnjem Rujanfestu u Zagrebu. To su cijenjeni glazbenici i stati uz bok njima bila je iznimna čast!' – Roko Bažika govori o nastupima s poznatim hrvatskim glazbenicima.

Zoran Brajević i Davor Matoš objavili spot za pjesmu 'Sjajno'

Iako živi i radi u Ljubljani, Roka Bažiku srce je ovog puta ipak vratilo u rodnu Dalmaciju i Korčulu, od kuda zapravo i uzima inspiraciju za stvaranje glazbe. Perfekcionist, kakvog ga kolege poznaju, ovog puta odlučio je sjesti i za redateljski stolac želeći 'oživiti' emocije koje je osjetio stvarajući glazbu i tekst svoje nove pjesme.
Video spot za singl „Meni si OK“ sniman je krajem listopada u glavnom gradu Dalmacije, Splitu. U ovo doba godine, kada smo već navikli na tople jakne, Roko je Splitom prošetao u kratkim rukavima, kako bi snimateljska ekipa uspjela stvoriti atmosferu ljeta . U videu možemo, zahvaljujući kadrovima uhvaćenim iz helikoptera, vidjeti najljepše kutke ovog dalmatinskog grada.

Rodni grad ovog mladog i talentiranog glazbenika je Lumbarda na otoku Korčuli, gdje se s već šest godina počeo baviti glazbom – sviranjem flaute. Samo godinu dana nakon, upisuje glazbenu školu u Ljubljani , gdje se školuje za sviranje klavijatura i trube. Nakon niže glazbene škole, Roko upisuje privatnu glazbenu akademiju u kojoj uči svirati bubnjeve, a nakon koje se školuje i za gitarista. Za vrijeme školovanja, osniva grupu 'Podrum band live' u kojoj stječe vokalno iskustvo nastupajući kao frontman. S bendom nastupa diljem cijele Slovenije i rodne Hrvatske. 2013. godine počinje pisati autorske pjesme i s prvim singlom „Tako ti je stari moj“ kreće u solo glazbenu karijeru. „Meni si OK“ šesti je Rokov autorski singl, a s kojim se po prvi put službeno predstavlja hrvatskoj publici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS