Novi spot

Premijera nove pjesme Klape "Sveti Juraj" koja je napisana još daleke 1975. godine

Klapa Sv. Juraj HRM PR

Klapa "Sveti Juraj" Hrvatske ratne mornarice snimila je spot za pjesmu "Mila zemljo naša" u povodu ovogodišnjeg obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja .

"Pjesma je posvećena svim hrvatskim žrtvama, posebno žrtvi hrvatskih branitelja", rekao je zapovjednik klape Marko Bralić i dodao:

Pjesma je napisana sada već daleke 1975. godine ususret velikom nacionalnom euharistijskom slavlju u Solinu, a povodom tisućite obljetnice smrti velike hrvatske kraljice Jelene koja je na Gospinu otoku podigla prvu hrvatsku marijansku crkvu. Njen autor, maestro don Šime Marović, nakon što je vidio naš nastup u Vukovaru predložio je da pripremimo ovu pjesmu i donesemo je u klapskoj obradi.

Tekst pjesme je napisao Ante Škobalj, glazbu i vokalni aranžman Šime Marović, a orkestraciju Mario Božić.

Spot je snimljen na spomen-obilježju poginulih hrvatskih branitelja Kaštela i kaštelanske Zagore na Malačkoj iznad Kaštela, a njegovu režiju potpisuje Marko Vrdoljak.

"Svojom tematikom, melodioznošću i izvrsnom orkestracijom, pjesma je na poseban način dojmila naše branitelje i obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja zbog čega smo došli na ideju da pjesma dobije i svoj spot, snimljen upravo na spomen obilježju hrvatskih branitelja i upotpunjen kadrovima filma General" - izjavio je Marko Bralić, zapovjednik klape.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS