Stravično

Uđete li u ovu šumu, velike su šanse da iz nje nećete izaći

showbuzz DNEVNIK.hr

Šuma Aokigahara nalazi se u sjeverozapadnom području planine Fuji u Japanu, a proteže se na trideset i pet četvornih kilometara.

Zbog svoje gustoće tijekom boravka u šumi moguće je čuti isključivo zvukove koje proizvodi sama priroda, ali iz istog razloga u njoj se jako lako izgubiti ako se skrene s označene staze. U posljednje vrijeme zbog toga razni avanturisti, turisti i planinari sa sobom uvijek nose plastičnu vrpcu kako bi označili puteve kojima se kreću na taj način olakšavajući si povratak.

Ovo su scene zbog kojih niste mogli spavati

Aokigahara je također poznata i pod drugim nazivom 'Šuma samoubojstava'. To nimalo privlačno ime dobila je po velikoj količini samoubojstava koje se godišnje dogode na njezinom području. Statistike variraju iz godine u godinu, a do 1988. godine zabilježeno je otprilike 30 samoubojstava godišnje. Godine 2003. čak 105 mrtvih tijela pronađeno je u raznim dijelovima šume, a 2010-e od preko 200 pokušaja zabilježeno je 57 samoubojstava. Lokalne vlasti od tada skrivaju pravu brojku kako bi pokušale umanjiti „atraktivnost“ same šume, a na ulazu u šumu postavljen je natpis za sve one koji razmišljaju o samoubojstvu na kojem piše da razmisle o svojim obiteljima i kontaktiraju udruženje za sprečavanje samoubojstava.

Šuma je sada dobila i svoju filmsku verziju. 'Šuma užasa' u kojem je glavnu ulogu ostvarila Natalie Dormer (široj publici vjerojatno najpoznatija po ulozi Margaery Tyrell iz super-popularne televizijske serije 'Igra prijestolja'). U filmu Natalie glumi Saru, mladu Amerikanku koja kreće u potragu za svojom sestrom blizankom koja je misteriozno nestala. Uskoro otkriva da je njezina sestra otišla u legendarnu šumu Aokigahara pa Sara, unatoč upozorenjima da se drži podalje od tog mjesta, ulazi u šumu odlučna da otkrije istinu o sudbini svoje blizanke pri čemu se suočava s ljutim i izmučenim dušama mrtvih koje vrebaju sve koji lutaju šumom.

Ovaj jezivi horor u domaća kina stiže u siječnju.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS