HIT GODINE

Nova glazbena nagrada: Hoće li Cesarica zamijeniti Porin?

showbuzz DNEVNIK.hr

Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, davne 1994.godine osvojila Porina u kategoriji Hit godine.

Nagrada Porin najuglednija je hrvatska glazbena nagrada kojima je glazbenicima od velikog značaja jer predstavlja glas struke. Međutim, uz glas struke od iznimne je važnosti i glas publike, odnosno slušatelja. Noviet u području značajnih glazbenih nagrada svakako je hrvatska glazbena nagrada Cesarica koja upravo glas publike stavlja na prvo mjesto.

Hrvatski glazbeni savez donosi nagradu Cesarica koja će bit dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Glasovanje se odvija u dva kruga, a započinje 1. svibnja. Nagrada će se dodijeliti u srpnju u Splitu.

Za nagradu se bori 40 pjesama, a među kandidatima je i pjesma Zlatni dvori čiji su taktovi odabrani za špicu serije koju je uglaszbio i aranžirao Boris Đurđević. Tekst je napisala Valerija Đurđević, a pjesmu istog naziva kao i serija, izvode Colonia i Slavonia Band. Bit će to napeta borba za nagrdu koja bi mogla postati značajna kao Porin, ako ne i puno značajnija.
 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS