Koncert za pamćenje

Ne propustite nastup Luke i Esther u HDLU!

showbuzz DNEVNIK.hr

Blues for the Balkans

U nedjelju, 27.7, usklopu programa Art JAM u arkadama HDLU u 19.30 će nastupiti Luke Winslow-King i Esther Rose. Njihovo kratko gostovanje u Hrvatskoj dio je turneje Blues for Balkans, čiji je cilj dobrotvorno prikupljanje pomoći za poplavljena područja.

Ako se pitate zašto je Amerikancima stalo i jesu li otkrili naftu u Slavoniji te dolaze učiniti blues – invaziju, odgovor je jednostavan: New Orleans, otkuda Luke i Esther dolaze, prije koju godinu poharao je uragana Katrina i pri tome potopio veći dio grada. U želji da pomognu poplavljenom području Balkana koje je sada doživjelo sličnu, manje uragansku sudbinu, pokrenuli su Indiegogo kampanju i održali niz koncerata u SAD – u, prikupljajući novac. Nakon Amerike, krenuli su prema poplavljenim područjima. U svakoj zemlji će održati po jedan nastup.

Turneja će početi u Hrvatskoj, a završiti u Novom Sadu. Prikupljeni novac biti će doniran u konkretne humanitarne svrhe, što ne uključuje oročenu štednju hrvatskog Crvenog križa ili kutiju za donacije lokalnih moćnika.
Uz glazbu ćete moći uživati u umjetničkim djelima Nikole Šerventića i Tjaše Kalkan.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS