Spektakl

Mjuzikl 'Cats' stiže u zagrebačku Arenu!

showbuzz DNEVNIK.hr

Spektakularni koncert stiže u Zagreb.

Mjuzikl 'Cats', remek djelo Andrew Lloyd Webbera, mjuzikl koji je srušio nekoliko rekorda, osvajač Olivier nagrade, dolazi u Zagreb 22. ožujka. Hrvatskoj publici će se predstaviti po prvi puta u Areni Zagreb.

Temeljen na zbirci Old Possum’s Book of Practical Cats,T.s. Elliota, mjuzikl Cats se vratio na West End u prosincu 2014. godine ponovno ujedinivši stari kreativni tim: redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja I koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera I skladatelja Andrew Lloyd Webbera. Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine.

Samo jedne posebne večeri u godini, Jellicle mačke se sastaju na Jellicle balu gdje Old Deuteronomy, njihov mudri vođa, odlučuje i objavljuje koja će od njih otići u Heaviside Layer i biti ponovno rođena i živjeti novi Jellicle život. Cats, jedan od najdulje izvođenih mjuzikala na West Endu Ii Broadwayu, svoju je premijeru imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21. godinu i skoro 9.000 izvedbi.

Produkcija je osvojila Olivier nagradu I Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija ja 1983. Osvojila čak sedam Tony nagrada i igrala je punih 18. godina.

Nakon svjetske premijere, mjuzikl Cats je predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika i pogledalo ga je više od 50 milljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, Londonska i Broadwayska su osvojile Grammy nagradu. Nezaobilaznu pjesmu Memory otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbra Streisand i Johnny Mathisa do Liberacea i Barry Manilowa.

Turneja 2016/2017. je pod produkcijskom kućom The Really Useful Theatre koja je u vlasništvu Andrew Loyd Webbera a glavni promotor je David Ian Productions.

Prodaja ulaznica za mjuzikl kreće od sutra, 14. prosinca u 9 sati.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS