Dalmatinski biser

Klapa Rišpet objavila novu pjesmu: 'Projdi mojon kalom'

showbuzz DNEVNIK.hr

Niski bisera dalmatinske klapske glazbe nadodaje se još jedan biser iz radionice ''meštra dalmatinske klapske glazbe" skladatelja Pere Kozomare.

Nakon hitova ''Kad je pošla ća'', "Sunce mi od tebe dolazi" i "Lumin", koji su oduševili slušatelje diljem Lijepe naše i zasjeli na vrhove top lista radio postaja, upravo je izašla i najnovija skladba klape "Rišpet" naziva "Projdi mojon kalon".

Tekst pjesme je napisao Krešo Ivić, aranžman Remi Kazinoti, a glazbu kao i uvijek potpisuje Pero Kozomara, ujedno producent i skladatelj klape, široj javnosti poznat kao "tata" klapske glazbe i autor hitova "Ne more mi bit", "Zora bila", "Još ne mogu pristat volit"...

"Pjesma "Projdi mojon kalon" je tempirana upravo za sada, budući da klapa nastupa i na splitskom festivalu početkom srpnja sa novom pjesmom "Ćača" tako da smatram da je vrijeme za objavljivanje singla upravo sada', izjavio je Kozomara.

'Pjesma je tipična dalmatinska, uhu ugodna i jako pjevna, čak pomalo i nostalgičnog karaktera, vraća nas u neka davna vremena stare Dalmacije. U pjesmi se radi o tome da je on pomorac i nakon pustih godina lutanja morima svijeta vraća se doma i želi oženiti svoju staru ljubav iz mladost, te joj pjeva "Projdi mojon kalon predobro je znaš, otkad svit postoji meni pripadaš, svitli moje pute svitlon anđela , samo tebe ljubin željo jedina", približio je Pero pjesmu svojoj publici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS