"zadar zauvik"

Jure Brkljača posvetio je pjesmu svom rodnom gradu, a ulogu u spotu dobio je i Danijel Subašić!

Jure Brkljača PR

Jure Brkljača posvetio je novu pjesmu svome rodnom gradu Zadru, a u nastavku poslušajte kako zvuči singl "Zadar zauvik".

"Pjesma 'Zadar zauvik' posveta je mome rodnom gradu Zadru u kojem sam rođen i odrastao, a koji mi je uvijek bio inspiracija. Sama ideja nastala je iz ljubavi prema gradu, ulicama, rivi, moru, ljudima, kao i Dalmaciji općenito", započeo je Jure Brkljača razgovor o novoj pjesmi.

Kako nam je otkrio i sam smatra da bi mladi, trebali nastaviti pjevati i pisati domoljubne pjesme kao što su to nekoć radili legende poput, glazbenog velikana Tomislava Ivčića, koji mu je prije svega uzor. A kada smo se već dotakli Tomislava, u spotu se pojavljuje upravo njegov mural, čime je Jure imao želju odati počast velikom kantautoru.

Jure je sam autor glazbe, dok je tekst radio zajedno sa Miroslavom Rusom i Dinom Petrićem, a kada je aranžman u pitanju, tu je ujedinio snage sa mladim producentom Mihaelom Blumom,

"Ovu pjesmu potpisuju zajedno sa mnom moji prijatelji i suradnici Miroslav Rus, Dino Petrić i Mihael Blum, te im se želim zahvaliti ovom prilikom na suradnji i ljubavi prema Zadru", rekao je.

Jurin brat, Marino Brkljača, stao je iza kamere, a zajednička ideja bila je Zadar prikazati kakav je danas, ali i istaknuti simbole i legende, te sve ono po čemu je grad i globalno prepoznatljiv. Imati ćemo prilike vidjeti poznata imena u spotu, pa je tako i Danijel Subašić dobio svoju ulogu, a obukao je originalni dres Kreše Čosića, u kojem daje priznanje KK Zadar.

Uz njega tu je i Krešo Butić Buti, koji je za potrebe snimanja ustupio dres godinama čuvan u Muzeju zadarske košarke (koji se također trudi sačuvati povijest od zaborava).

"Želim se zahvaliti upravi Jazina na dvorani, kao i upravi Arheološkog muzeja na ustupanju crkve Sv. Donata, gdje su nastale moje najljepše uspomene iz djetinjstva, tako da ovaj spot, ali i sama pjesma za mene imaju veliko sentimentalno značenje. Na samome kraju veliko hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći da ovaj glazbeni projekt zaživi, a ja se nadam da će pjesma odjeknuti među svim generacijama Zadra, ali i Dalmacije", poručio je Jure.

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Zanimljivosti Majka Izabel Kovačić uskočila je u ulogu modela, sad je jasno od koga je supruga našeg reprezentativca naslijedila svu ljepotu!

1/12 >> Pogledaj i ovo +8 Nekad i sad Ova žena nekad je ostavljala bez daha ljepotom, a zbog hit-serije sad svi pričaju o njezinu potpuno drukčijem licu

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS