Kulturni događaj

JaBiH festival i Magacin Kabare okupio poznate goste uTuškancu

showbuzz DNEVNIK.hr

Tantijemom Magacina Kabare u kinu Tuškanac zatvoren je ovogodišnji JaBiH festival.

Za zagrebačku publiku, Magacin Kabare je pripremio jedinstveni jazz cabaret, koji je rezultat zajedničkog rada vrhunskih BIH jazz muzičara (Sarajevo Jazz Guerilla - Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo) i Zane Marjanović, glumice i autorice muzike, dok je satirične tekstove napisao redatelj i scenarista Emir Kapetanović.

Tantijemi su nazočili brojni poznati kao Janko Popović Volarić, Đelo Hadžiselimović, Ivica Propadalo, Dražen Sirišćević, NIkša Bratoš, Vladimira Spindler te mnogi drugi.

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH osnovana je 2010. u Zagrebu. Ta neprofitabilna organizacija ima isključivu namjenu da potakne suradnju dvaju gradova Sarajeva i Zagreba. Do sada su održana četiri programa 2010., 2011. i 2012. te 2013. gdje su predstavljeni najbolji hrvatski filmovi uz gostovanja, dvaju zagrebačkih bendova i jednom izložbom.

Za vrijeme manifestacije gosti Zagreba bili su redatelji , glumci , producenti, pisci, te glazbeni umjetnici koji su na poseban način upotpunili atmosferu urbanog kulturnog događaja.

Cilj ovog projekta bio je promocija kako filmskih autora, glumaca , pisaca, glazbenih, likovnih i drugih umjetnika tako i uspostavljanje razmjene kulturne suradnje između Sarajeva i Zagreba, Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao primjer europske suradnje i prijateljskih odnosa.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS