Graniči sa nemogućim

Fnck your dreams, this is heaven ugošćuje Radio Slave

showbuzz DNEVNIK.hr

Bez obzira kakav zvuk volite, posljednjih ste se godina sa imenom Radio Slave jednostavno morali susresti, tvrdi Resident Advisor.

To je samo jedan, a ujedno i najpoznatiji projekt Matta Edwardsa, engleskog techno i house producenta s berlinskom adresom i osnivača etikete Rekids, koji stvara i pod imenima The Machine, Canvas, REKID ili Cabin Fever.

DJ Mag proglasio ga je jednim od najboljih remiksera ikad, a na popisu izvođača čija je djela obradio su i Armand van Helden, DJ Hell, Josh Wink, DJ Sneak te UNKLE.

Kao DJ počinje nastupati još 1992. te vrlo brzo postaje rezident u Ministry of Sound. Otada je svirao u gotovo svim vodećim svjetskim klubovima, a u posljednje vrijeme redovito nastupa u berlinskom Panorama Baru i pariškom Rexu.

Okušao se i u drugim umjetničkim područjima, pa tako njegov posljednji alter ego The Machine predstavlja multimedijalnu kombinaciju eksperimentalnog zvuka i vizualne umjetnosti. Matt preferira ploče naspram digitalne glazbe, producentski mu je uzor Carl Craig, a glazbeni pult voli dijeliti s Gerd Jansenom I Marcel Dettmanom, koje ističe kao vrhnuske glazbene znalce i DJ-e.

Matt također ima potencijala prepoznati glazbene talente i nadolazeće zvijezde, pa je u sklopu REKIDS večeri, priliku svojedobno udijelio tada nepoznatoj Nini Kraviz, te Mr.G-u, i među prvima usmjerio pozornost na njih.

Kada stvara glazbu, Matt se prvenstveno oslanja na sluh, i većinu svog vremena provodi slušajući ju:

"Opsjednut sam zvukom i glazbom. Ja živim za glazbu te svaki dan ili stvaram ili tražim glazbu. Alati poput gramafona ili CDJ-a su sekundarni i nebitni, jer zadovoljstvo dolazi iz pronalaženja sjajnih skladbi i slušanja istih. To je poput ovisnosti", naglašava Matt, koji osim glazbe voli snowboarding, grafički dizajn, umjetnost, i japansku kuhinju.

Naša je preporuka da ovu jedinstvenu glazbenu avanturu u petak, 19.5. nikako ne propustite, a osim Radio Slavea, u Masters dođite pozdraviti i domaćine Felvera i Jogardea, jer imati ovako veliko gostovanje u malom klubu poput Mastersa, u današnje vrijeme graniči sa nemogućim.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS