U Rijeci

Darko Rundek gost je ovogodišnjeg Student Day Festivala

showbuzz DNEVNIK.hr

Svjetski glazbenik Darko Rundek nastupa na jubilarnom petom izdanju Student Day Festivala 2014!

Darko Rundek zabavljat će tisuće mladih na jubilarnom petom izdanju riječkog Student Day Festivala! 'Djevojke u ljetnim haljinama volim', 'Šal od svile', 'Ena'... samo su neki od hitova nezaobilazne legende hrvatske i svjetske glazbene scene koji će veliku pozornicu ovogodišnjeg Student Day Festivala ucrtati na kartu top svjetskih studentskih događanja.

'Rundek, između' - napokon izašla knjiga o pjesmama!

Darko Rundek karijeru je započeo sedamdesetih godina prošlog stoljeća kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. Nakon preseljenja u Pariz režirao je nekoliko kazališnih i radio drama a 1997. godine izdao je svoj prvi album Apokalipso. Uskoro osniva grupu Rundek Cargo Orkestar a nakon nekoliko godina s postojećim članovima, violinisticom Isabel i instrumentalistom Ducom Vranićem preimenuje je u Rundek Cargo Trio. Rundek Cargo Trio svoj prvi album Blue Airplane izdaju 2010. godine te postižu veliki svjetski uspjeh. Spoj balkanskog i europskog zvuka publiku ostavlja bez daha gdje god se pojave, a danas su vrlo traženi izvođači diljem Europe.

Peto izdanje najveće studentske zabave u regiji očekuje nas od 29. - 31. svibnja 2014., a u tri festivalska dana mlade će na dvije pozornice zabavljati vodeći hrvatski i regionalni glazbenici. Bogati kulturni, sportski i zabavni program Rijeku će i ove godine pretvoriti u regionalno studentsko središte, a na događaju se očekuju nekoliko tisuća mladih.

Student Day Festival, koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i udruga RiKUP, osmišljen je kao druženje za školarce i studente ali i sve građane koji se žele pridružiti najvećoj zabavi u regiji. U centru grada studenti i građani Rijeke uživati će u bogatom sadržaju kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti te glazbenim poslasticama hrvatskih i regionalnih glazbenika.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS