Flamenco

4. Flamenco Festival Zagreb u čast Paco de Lucíi

showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon velikog uspjeha prva tri izdanja Flamenco Festival Zagreb seli se u samo srce Zagreba, Trg Petrice Kerempuha iznad Dolca, i gradsko dramsko kazalište Gavella.

Središnja tema četvrtog Flamenco Festivala Zagreb “Fantasía Flamenca” biti će odavanje počasti prerano preminulome Paco de Lucíi. Francisco Sánchez, dječak koji se s osam godina popeo na pozornicu, ubrzo se preobrazio u “Paca de Lucíu”, genija flamenco gitare. Prije Paca, zvijezde flamenca bili su pjevači i plesači. Upravo je on taj koji je od flamenco gitare napravio samostalnu umjetnost. Koncertima i predstavama publici će se prikazati jedan dublji, intiman portret najboljeg flamenco gitarista na svijetu.

Kroz tri dana festivala ponovno će se sastati renomirani flamenco umjetnici Hrvatske i susjednih zemalja, a većina programa Festivala je besplatna. Flamenco Festival Zagreb i ove godine dovodi renomirane flamenco umjetnike iz Španjolske, među kojima je i višestruko nagrađivana plesačica Yolanda Osuna.

Festival 'Ana u Gradu' u Dubrovniku uz brojne glazbene zvijezde

Festival će 18. lipnja na Trgu Petrice Kerempuha otvoriti španjolski gitarist Jorge Canda Neira koncertom inspiriranim likom i djelom Paca de Lucíe, uz pratnju glasa Ángela Lópeza de Toroan te flamenco pjevačice Nine Ćorić (Hrvatska) i flamenco plesača Andreje Lolić (Hrvatska), Anje Mejač (Slovenija) i Mitje Obed (Slovenija).

Drugi dana Festivala na Trgu Petrice Kerempuha započeti će performansom flamenco plesačice Anje Mejač (Slovenija) te će se prikazati dokumentarni film Daniela Hernandeza „Francisco Sánchez. Paco de Lucia“. Dokumentarac prikazuje put Paca de Lucíe od prvih susreta s gitarom s nepunih osam godina, pa sve do velikih nastupa po najboljim svjetskim pozornicama.

Završna večer Festivala rezervirana je za gradsko dramsko kazalište Gavella i plesačicu Yolandu Osunu s predstavom „Tres puntales“.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS