Uzbudljivi trenuci

Ujutro 1.10. 1991 užas je zadesio grad stoljetne kulture - No, rodila se i ljubav!

showbuzz DNEVNIK.hr

Nova TV večeras predstavlja prvu dramsku seriju koja nas vodi u ratni Dubrovnik. Od 20 sati na Novoj TV možete pogledati Zoru dubrovačku.

Zora dubrovačka danas od 20 sati na Novoj TV

Na portalu Dnevnik.hr doznajte radnju prve epizode serije Zora dubrovačka koja počinje s emitiranjem upravo VEČERAS na Novoj TV od 20 sati!

Prva epizoda donosi uzbudljive trenutke i predivne prizore jednog od najljepših gradova na svijetu. Kasno je ljeto 1991. godine u Dubrovniku. U Hrvatskoj su već uvelike započela strašna ratna zbivanja, dok najljepši grad na svijetu još uvijek odolijeva napadima agresora.

Judita Knego je izuzetno lijepa, tiha i nježna djevojka koja ni ne može predočiti ljudsko zlo i ratne strahote koje će se uskoro sručiti nad njenim rodnim gradom.

>> Stella i Zora dubrovačka - Od večeras na Novoj TV!

Juditina majka Maris Knego, nasljednica je stare plemenitaške dubrovačke obitelji Menčetić. Udana je za Dživa Knega, markantnog i izuzetno sposobnog dubrovačkog poduzetnika za kojim uzdišu mnoge žene. U vili Menčetić s obitelji Knego žive još i kućna pomoćnica Magdalena te njezina kći Jana. Jana i Judita su najbolje prijateljice, međutim zavist koju Jana od malena osjeća prema svojoj bogatoj prijateljici pojačat će se kad se zaljube u istog muškarca.

Maro Kesovija je hrabar, ambiciozan i pošten momak. Živi sa ocem i majkom u malom mjestu Gruda u Konavlima gdje se dugo godina uspješno bave poljoprivredom. Na procesiji “Svetog Križa“ Maro prvi put ugleda Juditu i postaje očaran tom zagonetnom, prekrasnom djevojkom. Preko svoje improvizirane radio stanice Maro pokušava ući u trag ljepotici, no Janina glavna preokupacija postaje spriječiti susret Mara i Judite. Iz nepovoljne situacije Juditu spašava upravo Maro. Oni provode romantičnu noć na Srđu.

U rano jutro 1.10.1991 najgori mogući užas zadesio je grad stoljetne kulture. U Dubrovniku započeo je rat.

Zora dubrovačka počinje u 20 sati - pripremite se!

A nakon ove serije, od 21.10 možete na Novoj TV pogledati prvi glazbeno-dramski spektakl na malim ekranima, mjuzikl Stella.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS