Slavni snagator

Ovako je prije 30 godina izgledao glumac koji se sam prozvao seks-simbolom, evo koliko se promijenio do danas

showbuzz DNEVNIK.hr

Steven Seagal posljednje godine je u središtu pažnje zbog optužbi za zlostavljanje, a poznat je i po laganju. Tvrdio je da se borio s pripadnicima kriminalnih organizacija i novinarke nazivao je*enim kur*ama.

Glumac Steven Seagal, koji slavi 67. rođendan, proslavio se 80-ih godina kao akcijski junak u filmovima "Iznad zakona", "Otporan na metke" i "Utjerivač pravde", koji su bili hitovi u kinima diljem svijeta. 

Osim što je u blockbusterima glumio i pokazao borilačke vještine iz aikida, iz kojeg je bio instruktor i svojedobno ga podučavao u Japanu, Seagal je sudjelovao i u produkciji. 

Steven je vrstan gitarist, objavio je dva albuma i radio glazbu za nekoliko svojih filmova. Glumac se može pohvaliti kako ima čak tri državljanstva, američko, srpsko i rusko, a poznat je i kao veliki zagovaratelj politike Vladimira Putina. 

Glasnogovornik ruskog predsjednika otkrio je kako je Steven uporno tražio da mu odobre državljanstvo. Posjetio je Rusiju nekoliko puta, a isticao je da je Putin jedan od najvećih živih svjetskih vođa i nazivao ga svojim bratom. Odobreno mu je državljanstvo 2016., no čini se da ipak nije kliknula ljubav između njega i ruskog predsjednika.

"Ne bih rekao da je veliki Stevenov obožavatelj, ali zasigurno je pogledao nekoliko njegovih filmova", prenio je glasnogovornik Putinovo mišljenje o glumcu. 

Seagal je nekoliko puta posjetio i Srbiju, pa je 2016. dobio i državljanstvo te zemlje. Usto su ga pozvali da podučava aikido postrojne srpske specijalne snage. 

Osim što je poznat po svojoj ljubavi prema prirodi, pa je nekoliko filmova posvetio i borbi za okoliš veliki je zagovornik prava životinja. Glumac je 2003. napisao otvoreno pismo tajlandskoj vlasti i tražio ih da osmisle zakon koji će spriječiti mučenje beba slonova. Radi svog zalaganja 1999. primio je nagradu najpoznatije organizacije za prava životinja PETA-e. 

No njegov filmski uspjeh i aktivizam pao je u sjenu optužbi za seksualno zlostavljanje. Početkom 90-ih glumice Raenne Malone, Nicole Selinger, Christine Keeve i Jenny McCarthy optužile su ga za seksualno zlostavljanje tijekom njegovih kasnih, noćnih audicija. Seagal se uspio nagoditi s njima i platio je oko 50.000 dolara svakoj za šutnju. 

No tu nije bio kraj optužbama i do kraja 90-ih, ponovno se 2000-ih javilo još nekoliko glumica, a sve je postalo ponovno aktualno prije nekoliko godina. Naime, žene su se ohrabrile zbog pokreta #metoo, koji je otkrio strašnu istinu o producentu Harveyju Weinsteinu, koji je zlostavljao više od 100 žena.

Među kolegicama koje su optužile Stevena najpoznatija je bila Portia de Rossi, koja se proslavila u seriji "Ally McBeal". Ispričala je kako joj je Seagal na audiciji rekao da je bitno provjeriti postoji li kemija među njima i otkopčao šlic na hlačama. 

Inače, glumac iz četiri braka ima sedmero djece. Prva supruga bila mu je Japanka Miyako Fujitano, kći njegova instruktora aikida. S njom je dobio sina Kentara i kćer Ayako. Nakon 13 godina braka Seagal je odlučio otići iz Japana u Ameriku i započeo je aferu s modelom Kelly LeBrock. 

Supruga mu je tada odlučila dati razvod. Potom se 1984. oženio kolegicom Adriennom La Russo, ali je brak poništen jer je još zakonski bio oženjen s Fujitani. 

Tri godine kasnije vjenčao se s LeBrock, s kojom je dobio dvije kćeri i sina. Razveli su zbog nepomirljivih razlika. Glumac je od 2009. u braku s profesionalnom plesačicom, Mongolkom Erdenetuyjom Batsukh i imaju sina Kunzanga. 

Osim biološke djece Steven je skrbnik Yabshi Pan Rinzinwangmo, kćeri 10. Panchen Lame od Tibeta. Kada je studirala u Americi, vodio je brigu o njoj. 

Zanimljivo je i kako je Seagal lagao o svom porijeklu, tvrdeći da ima talijanske, ruske i japanske korijene, no zapravo ima židovske i irske krvi. No to nije jedina laž kojom se hvalio. Tvrdio je i da se borio protiv Jakuze, pripadnika japanske kriminalne organizacije, te da je pomogao trenirati CIA-ine agente. 

Usto, rekao je da govori japanski, ruski i talijanski jezik, no ne postoji dokaz da govori ijedan osim engleskog. Najzanimljivije je što je sam sebe proglasio seks-simbolom, a mrzi intervjue davati ženama. 

  1/4 >> Pogledaj i ovo +0 inMagazin Bila je zvijezda 90-ih, a danas izgleda bolje no ikad: Sjećate se nekadašnje kraljice dance scene?

  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS