Ne možete ga ne voljeti

Zločesti dečko koji je dva puta proglašen za najseksi muškarca na svijetu ima poprilično neobičnu strast

showbuzz DNEVNIK.hr

Johnny Depp ganjao je glazbenu karijeru dok nije upoznao glumca Nicolasa Cagea zahvaljujući bivšoj supruzi.

Johnny Depp posljednjih je godina zabrinjavao javnost zbog sukoba s bivšom suprugom Amber Heard (34), pa je njegova bogata glumačka karijera ostala u sjeni toga.

Glumac je s kolegicom bio u braku tek dvije godine i razveli su se 2017., no i dalje traju sudski procesi jer ga je Amber optuživala za zlostavljanje. Isplivale su snimke koje su pokazale da je zapravo ona bila nasilna, pa mu čak odrezala dio prsta. Prema Deppovim riječima, ostavljala mu je i svoje fekalije na krevetu.

Johnnyja je javno branila bivša partnerica, pjevačica i manekenka Vanessa Paradis (47) istaknuvši da on nikad nije bio nasilan i da ne može povjerovati u takve tvrdnje. Glumac s Vanessom ima kćer Lily-Rose (21) i sina Jacka Johna (18). 

Depp, koji slavi 57. rođendan, rodio se u američkom Owensborou kao najmlađe od četvero djece konobarice Betty Palmer i civilnog inženjera Johna Deppa. Njegova se obitelj često selila i živjeli su na više od 20 različitih mjesta dok se nisu trajno smjestili u Miramaru na Floridi. Johnnyjevi roditelji razveli su se kada je on imao 15 godina i njegova se majka kasnije udala za Roberta Palmera, kojeg je glumac nazivao inspiracijom iako je pola života proveo u zatvoru. Čak mu je na dodjeli nagrada Grammy 2016. posvetio pjesmu. 

Depp je počeo svirati gitaru s 12 godina kada mu ju je majka poklonila, a svirao je u brojnim bendovima. Nakon razvoda roditelja napustio je srednju školu kako bi postao rock-glazbenik. Htio se vratiti školovanju dva tjedna kasnije, no ravnatelj mu je rekao da bi trebao slijediti svoj san o glazbenoj karijeri.

Svirao je s bendom The Kids, koji je ostvario lokalni uspjeh početkom 80-ih. Promijenili su ime u Six Gun Method i trebali potpisati ugovor s diskografskom kućom, ali raspali su se prije toga. Nakon tog neuspjeha surađivao je s bendom Rock City Angels i bio suautor njihove pjesme "Mary" koja se pojavila na njihovu debitantskom albumu "Young Man's Blues". U tom je razdoblju upoznao svoju prvu suprugu Lori Anne Allison, koja je bila sestra pjevača i basista grupe. 

Lori je radila kao vizažistica, a upoznala ga je s glumcem Nicolasom Cageom, koji mu je savjetovao da ganja glumačku karijeru. Depp se razveo od prve supruge nakon dvije godine braka. 

Johnny je uskoro odigrao debitantsku ulogu u hororu "Strava u Ulici brijestova", a potom se pojavio u komediji "Privatno odmaralište" i drami "Vod smrti". Proslavio se ulogom policajca na tajnom zadatku u srednjoj školi u seriji "21 Jump Street" i postao idol tinejdžera diljem svijeta. Svojedobno je rekao da je prihvatio ulogu samo kako bi radio s glumcem Fredericom Forrestom, koji mu je inspiracija. No osobno mu se serija nije svidjela i odlučio je ubuduće pojavljivati se u projektima koji ga privlače. 

Depp se istaknuo i u filmu "Edward Škaroruki", a 1993. je snimio "Arizona Dream" s redateljem Emirom Kusturicom. Ipak, njegovu karijeru obilježila je franšiza od šest nastavaka "Pirati s Kariba", koja je ostvarila veliki uspjeh i neki dijelovi sami su zaradili više od milijardu dolara. Johnny još ima kostim svog lika kapetana Jacka Sparrowa i nosi ga u bolnicama kako bi razveselio bolesnu djecu. 

Glumac gaji veliku strast prema tetovažama i ima ih desetke, a jednu je posvetio bivšoj djevojci Winoni Ryder. Nakon prekida njezino je ime izmijenio u riječi "Wino forever" (vino zauvijek). Deppa je pogodila smrt Heatha Ledgera, pa je dao Michelle Williams zaradu od filma "Imaginarij doktora Parnassusa" za kćer Matildu koju je dobila s pokojnim glumcem.

Johnny je jednom nasmijao policajce kada su ga uhvatili da uništava plakat. Naime, na njemu je bila njegova fotografija, a ta im je situacija bila toliko komična da su ga pustili da završi što je naumio. Depp je u filmu "Sanjiva dolina" jahao konja te ga je odlučio zadržati nakon što je snimanje bilo gotovo kako ga ne bi uspavali. 

Glumca su dva puta proglasili najseksepilnijim muškarcem na svijetu, a iako je bio mnogo puta zaručen, iza sebe ima samo dva braka. Inače, ljubitelje filmova često iznenadi činjenica da Depp nije još osvojio nagradu Oscar. Bio je nominiran za uloge u filmovima "Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera", "San za životom" i "Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta".

Depp je svojedobno priznao da skuplja rekvizite s filmovima koje će ostaviti svojim potomcima, a ima jednu neobičnu strast. Naime, sakuplja lutkice Barbie, koje je zavolio dok se njegova kći Lily-Rose igrala njima. Ima limitirana izdanja poput lutkice napravljene prema Beyonce i Lindsay Lohan, kojoj je čak dodao narukvicu oko gležnja kad je glumica uhićena. Navodno se njegova kolekcija sastoji od više od stotinu primjeraka. 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS