Neobična navika

Jeste li primijetili da buduća princeza u javnosti neprestano dira kosu? Stručnjaci otkrivaju zašto je to tako

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Stručnjakinja za govor tijela pomnije se pozabavila ovom navikom buduće članice kraljevske obitelji.

Bilo da Meghan Markle ima kosu skupljenu u punđu ili ju nosi raspuštenu, mnogi su primijetili da ju buduća supruga princa Harryja često dodiruje na, u zadnje vrijeme, sve češćim zajedničkim pojavljivanjima u javnosti.

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Blanca Cobb, stručnjakinja za govor tijela koja se pomnije pozabavila ovom njezinom navikom, otkriva zašto je to tako. Naime, kako kaže, osobe koje su tjeskobne i osjećaju neki strah, nesvjesno u tom trenutku dodiruju kosu, nokte ili ruke kako bi se lakše nosile sa situacijom u kojoj su se našle.

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

''Neki dodiruju kosu, drugi se igraju s noktima ili trljaju ruke, a na taj način sami sebe smiruju ako se u određenom trenutku osjećaju neugodno'', objašnjavaju stručnjaci.

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Naravno, postoji razlika u ponavljanju istog ako osoba to čini dok razgovara na telefon, čita knjigu ili gleda televiziju - tada je tu riječ o navici koje nije svjestan.

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Međutim, kod Meghan je riječ samo o umirujućoj gesti koja joj pomaže da se nosi sa stresnim situacijama, u ovom slučaju izloženosti milijunima ljudi koji prate svaki njezin korak otkako su iz kraljevske obitelji obavijestili da je ona buduća supruga princa Harryja.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS