napeta radnja

Jedna od najzamršenijih priča kraljice krimića: Spisateljica je isticala da joj je to omiljena knjiga

showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Zla kuća", koji možete pogledati večeras na Novoj TV u ponoć, snimljen je prema jednom od mnogih hit-knjiga Agathe Christie.

Drama "Zla kuća" snimljena je prema jednoj od najzamršenijih priča kraljice krimića Agathe Christie

Radnja prati privatnog detektiva koji na nagovor svoje ljubavnice prihvati izazov uhvati ubojicu njenog djeda. On se nekoć bavio špijunažom, a sada se hvata u koštac s ovim slučajem dok policija počinje otkrivati mračne obiteljske tajne. Sumnjive okolnosti u kojima je umro bogat vlasnik imanja govore kako je kuća na spornom imanju opravdano dobila pridjev "zla". 

U filmu glume Max Irons, Stefanie Martini, zvijezda komedije "101 dalmatinac" Glenn Close, Christina Hendricks poznata po hit-serijama "Momcima s Madisona" i "Good Girls" te Gillian Anderson koja se proslavila u kultnom "Dosjei X". 

Inače, upravo je "Zla kuća" britanskoj spisateljici Christie bila omiljena knjiga od svih koje je napisala. U filmu lik Lady Edith, koji je utjelovila Gleen, kaže da Sophia, koju tumači Stefanie, vjeruje da je u kući živjela obitelj Borgia. Riječ je poznatoj, moćnoj obitelji iz 15. i 16. stoljeća koja je bila osumnjičena za brojne zločine, a najzapaženija su ubojstva trovanjem. 

Zanimljivo je da je otac Maxa, koji igra jednu od glavnih uloga, onu Charlesa Haywarda oskarovac Jeremy Irons. On je u seriji "Obitelj Borgia" utjelovio Rodriga Borgiju. 

U jednoj sceni u filmu "Zla kuća" se spominje da se "mačka nalazi među golubima" u vili. Na taj se način aludira na Agathin krimić "Cat among the pigeons". 

U drami glume i Julian Sands, Christian McKay i Amanda Abbington koji se mogu smatrati veteranima u krimićima britanske spisateljice. Naime, bili su dio televizijskih adaptacija romana o detektivima Herculeu Poirotu i gospođici Jane Marple. 


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS