KAKVA PLJUSKA!

RAZLJUTILA GA Brat Marini Abramović uzvraća uvredama

showbuzz DNEVNIK.hr

Velimir Abramović otkrio je drugu stranu medalje.

Memoari 'Walk Through Walls' nisu ni ugledali svjetlo dana, a već dižu puno prašine. U knjizi umjetnica opisuje odrastanje u komunističkoj Jugoslaviji i odnose unutra svoje obitelji te bivše supružnike. Dotaknula se bolne teme abortusa.

No, nije sve tako sjajno kako se čini. Iako se Marina Abramović prije mjesec dana našla na vrhu globalne liste najmoćnijih umjetnika , udarac joj je zadao rođeni brat kojin je progovorio o njezinim memoarima koji trebaju izaći na tržište 25. listopada. '‘Ona ima taj komunistički manir da vjeruje da se u povijesti dogodilo samo ono što je ona rekla ili napisala. Sve ostalo ne postoji’', rekao je Velimir Abramović , pišu srpski mediji. Tako primjerice u svojoj knjizi „Stići tamo: Knjiga mentora“ Marina Abramović govori da su joj roditelji bili partizani i narodni heroji, nemilosrdni i zauzeti svojim funkcijama. ''Majka me šišala na ćelavo i tukla. Nikad me nije poljubila''rekla je. Velimir kaže da upravo ovakva Marinina sjećanju potvrđuju njeno izmišljanje prošlosti. Nezadovoljan je i odnosom kojeg sestra ima prema njemu. ‘'Zove me neradnikom, za nju napor mišljenja nije nikakav rad. Marina voli falsificirati. Ona vam je kao Picasso, malo govori istinu, a malo izmišlja. Posebno kad govori o djetinjstvu, koje iz njenih opisa izgleda kao teške, olovne godine’', dodaje Velimir.

384 stranice memoara ispisane su i priznanjem kako je tri puta abortirala. No, Marina nije razljutila samo svog brata. Gnjevne žene su je napale zbog njezine izjave kako majčinstvo i karijera nisu mogući. Marina se im ispričala, a o novim i teškim bratovim optužbama za sada se nije oglasila.
 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS