Umro Vinko Coce

VIDEO Najljepše pjesme trogirskog slavuja

showbuzz DNEVNIK.hr

Trogirski slavuj Vinko Coce opjevao je mnoge pjesme po kojima ćemo ga pamtiti. Danas ćemo se prisjetiti njegovih najljepših pjesama koje nam je ostavio u nasljeđe...

Pjevač Vinko Coce, kako ga od milja zovu i 'trogirski slavuj', svoju je karijeru započeo 90-tih u zabavnom glazbi. Obilježio je hrvatsku glazbenu scenu i za sobom ostavio mnoge lijepe pjesme u kojima je opjevao svoju Dalmaciju.

>> Preminuo trogirski slavuj Vinko Coce

S pjesmom 'Sićaš li se, Lungomare' osvojio je Grand Prix na Splitskom festivalu 1993. s albuma 'Mirno spavaj, ružo moja'.

1994. nastupa na Dori s pjesmom 'Zlato moje'

Uskoro dolazi i nominacija za Porin za pjesmu 'Kora kruha u vinu'

Mnogima Cocina najljepša pjesma 'Ribari'

U lipnju 2003. u Trogiru organizirao je samostalni koncert 'Vinko i prijatelji' na kojem nastupaju i Oliver Dragojević, Klapa Trogir, klapa Tragos i kao pratnja grupa Delfini.

I za kraj...

Vinko Coce je svoju glazbenu karijeru započeo u klapi Trogir nakon čega se osamostalio. Pet je godina pjevao cjeloviti operni repertoar u profesionalnom mješovitom zboru HNK Split.

Svoj prvi solo album "Mirno spavaj ružo moja" snimio je 1993. godine kada je osvojio Grand Prix na Splitskom festivalu. Među impresivnim podacima o njegovoj glazbenoj karijeri navodi se i da je u firentinskom teatru Komunale u operi "Boris Godunov" pjevao s Lucianom Pavarottijem.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS