Zbogom

ODLAZAK LEGENDE Umro Dragan Nikolić

showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon duge bolesti napustio nas je Dragan Nikolić, jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima.

Legenda jugoslavenskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je jutros u 73. godini života. Dragan se borio s teškom bolešću. Preminuo je u beogradskoj bolnici, nakon duge i teške bolesti.

Velikan jugoslavenskog glumišta borio se s problemima debelog crijeva. Operiran je u veljači prošle godine, ali krajem proljeća iste godine stanje mu se pogoršalo. Tada su mu liječnici uspjeli spasiti život. Iza sebe je ostavio suprugu Milenu Dravić, također glumačku legendu, s kojom se upoznao 1972. godine kada su zajedno vodili show program 'Obraz uz obraz'. Vjenčali su se u jednoj pauzi između snimanja. Milena se do posljednjeg trenutka brinula o njemu. 

OVDJE pročitajte s kojim se riječima od Dragana oprostio Relja Bašić.

Popularni glumac rođen je 20. kolovoza 1943 u Beogradu. Najprije je upisao gimnaziju ali nije ju završio jer se prebacio u ekonomsku školu. Sa 17 godina je položio prijemni na Akademiji za kazalište, fil, radio i televiziju te tada bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskim umjetnosti u Beogradu.

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Horoskop", "Bube u glavi", "Uloga moje obitelji u svjetskoj revoluciji", "Mlad i zdrav kao ruža", "Bez riječi", "Kičma", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Banović Strahinja", "Sezona mira u Parizu", "Nešto između", "Balkan ekspres", "Obećana zemlja", "Poslednji krug u Monci", "Original falsifikata"... Nagrada "Pavle Vuisić" za životno djelo dodijeljena mu je 2000. godine.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS