Tutić i Huljić o Eurosongu

'To za hrvatsku glazbu nije dobar potez'

showbuzz DNEVNIK.hr

Glavna domaća showbizz vijest dana definitivno je ta da Hrvatska sljedeće godine neće imati svojeg predstavnika na Eurosongu.

Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, posebno one pogođene gospodarskom krizom i recesijom. I hrvatska se odlučila na ovaj potez zbog loših plasmana proteklih godina.

Za mišljenje smo telefonski pitali i Zrinka Tutića, jednog od najznačajnijih kantautora hrvatske zabavne glazbe. 'Hrvatska glazba je kažnjena zbog nesposobnosti glazbenih urednika. Znali smo mi biti i četvrti i drugi i Rajko je pobijedio. Ima nas još tu, postojimo. Znali bi možda drugačije. Nemaju oni problem, oni sve znaju', priča Rajko.

'Prilika da se prikažeš tom auditoriju... to je naš prozor u sviAjet kojega su oni zatvorili. Riječ je o tome da vratimo mogućnost - napravimo, dogovorimo se kažemo, pokažemo mladim ljudima, imamo godinu dana za tavke stvari a ne košta i ne boli', ističe autor mnogih zabavnih pjesama koji kaže kako njega nitko nije pozvao niti se konzulirao s njim oko hrvatske pjesme na Eurosongu

>> Zrinko Tutić u Internetskim poslima otkrio što misli o povlačenju Doris Dragović s estrade

'Javnoj televiziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu', stoji u priopćenju.

Za Dnevnik.hr progovorio je i Tonči Huljić. 'To za hrvatsku glazbu nije dobar potez. Ne mogu reći da je neočekivan, ali u svakom slučaju produkt toga što smo zadnje dvije, tri godine su krivi ljudi slali krive ljude', kaže Tonči Huljić koji smatra kako pjesmu treba prilagođavati u prostoru i vremenu kada se događa.

Kako je nekoliko puta i sam bio na Eurosongu, kaže kako nikada nije imao osjećaj da dolazi iz male Hrvatske. 'Kompleks male zemlje nije dobro gajiti, ti dolaziš tamo predstaviti pjesmu, a ti ako si talentiran onda nema veze odakle si', zaključio je Huljić.

Više o reakcijama hrvatskih glazbenika na cijelu situaciju u Dnevniku Nove TV.

Što vi mislite, glasajte u našoj anketi?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS