Sve što vas zanima!

Tko je mladi kralj Wimbledona? Brzo je postao svjetska senzacija, a evo i kakav je njegov ljubavni status!

Carlos Alcaraz - 2 Instagram 1/15 >> Pogledaj i ovo +4 Galerija

Mladi Carlos Alcaraz skinuo je Novaka Đokovića s trona Wimbledona te se o njemu otad ne prestaje pričati, a evo i tko je zapravo 20-godišnji mladić i nova svjetska sportska senzacija.

Španjolski tenisač Carlos Alcaraz postao je glavna tema medija nakon što je s trona Wimbledona skinuo neuništivog Novaka Đokovića, a malo tko vjeruje da Španjolac ima svega 20 godina i da je već ispisao povijest.

Prvi tinejdžer koji je zasjeo na prvo mjesto ATP-jeve ljestvice najboljih tenisača svijeta dosad je samo na turnirima zaradio više od dvadeset milijuna dolara novčanih nagrada, a za njim luduju najveći svjetski brendovi pa je već postao zaštitno lice Calvina Kleina, Louisa Vuittona, BMW-a, Nikea, Rolexa…

Na Instagramu ga prate tri milijuna ljudi, a ta brojka nakon pobjede u Wimbledonu vrtoglavo raste.

Ne čudi da je stoga prikupio i brojne simpatije obožavateljica, a evo i tko je taj mladić.

''San mi se ispunio, sjajno je pobijediti, ali da sam i izgubio, bio bih ponosan na sebe'', izjavio je Alcaraz, kojeg obitelj i prijatelji zovu nadimkom Charly.

Odrastao je uz tri brata, a za njegov uspon najzaslužniji je Charlyjev otac Carlos Alacaraz Sr., po kojem je dobio ime. Bivši profesionalni tenisač voditelj je teniske akademije, na kojoj je prve korake s reketom napravio i njegov sin, koji je na ATP turnirima debitirao kao 16-godišnjak. Svoj prvi ATP naslov osvojio je u srpnju 2021. u Umagu.

''Za koncentraciju i fokus najbolja mi je vježba šah'', izjavio je Alcaraz.

Mladić je težak milijune funti, a njegova vrijednost nakon ovog će naslova još više rasti pa su tako stručnjaci procijenili da bi godišnje mogao dobivati 30 milijuna funti.

Međutim, unatoč vrtoglavim svotama Carlos je skromna osoba.

Kako piše britanski tabloid The Sun, Alcaraz se nakon finala Wimbledona vraća u predgrađe Murcije El Palmar, u kojem je poznat pod nadimcima Carlitos i Charly. The Sun navodi da Alcarazova obitelj živi u stanu iznad prodavaonice kebaba, samo nekoliko minuta od opasne četvrti u El Palmaru.

Kad ne igra na turnirima, Carlos ostaje sa svojima u jednoj od četiri spavaonice koje ima 170 tisuća eura vrijedan stan. Sada je plan da se njegovi roditelji isele iz tog stana te da im kupi zemljište izvan grada na kojem će im izgraditi novu kuću.

''Donedavno nisam ni znao da sam slavna osoba. Moram priznati da sam nervozan jer sam donedavno upoznavao sve te zvijezde, a sad sam i ja jedna od njih'', rekao je Alcaraz u nedavnom intervjuu za jednu španjolsku televiziju.

Zanimljivo je i da je Carlos strastveni obožavatelj Real Madrida . Na svom je profilu već podijelio nekoliko fotografija s poznatog stadiona na kojem navija za omiljeni nogometni klub.

Ono što sada sve dame diljem svijeta zanima jest i njegov ljubavni status, zbog kojeg će mnoge ostati razočarane.

Carlos je u sretnoj vezi s tri godine starijom tenisačicom Marijom Gonzalez Gimenez.

Samozatajna Maria također veliku strast gaji prema tenisu, ali mladi par na društvenim mrežama nema nikakve zajedničke fotografije te svoju vezu drže podalje od javnosti.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS