Najbolji dugometražni film

Film Vinka Brešana osvojio glavnu nagradu!

showbuzz DNEVNIK.hr

Film ‘Svećenikova djeca’ osvojio je glavnu nagradu Filmskog festivala naroda i vjera koji se održao u talijanskom gradu Terni.

Hrvatska komedija 'Svećenikova djeca', redatelja Vinka Brešana i scenarista Mate Matišića, proglašena je najboljim filmom u dugometražnoj igranoj konkurenciji 9. Filmskog festivala naroda i vjera koji se od 26. studenog do 1. prosinca odražavao u talijanskom gradu Terni.
'Osobito mi je drago što su ‘Svećenikova djeca’ napokon prepoznata kao kršćanski film. Vjerujem da će ovaj poziv promijeniti odnos određenih crkvenih krugova u Hrvatskoj prema ‘Svećenikovoj djeci’', izjavio je Brešan nakon što je saznao da jće njegov film biti dio programa.

Hrvatski HIT film nominiran za najbolju europsku komediju!

Predsjednik ovog festivala specijaliziranog za filmove katoličke tematike je ternijski nadbiskup u miru Vincenzo Paglia koji je ujedno i predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, dok je počasni predsjednik festivala poljski redatelj Krzysztof Zanussi.
Film je, zbog teme kojom se bavi, bio proglašen kontroverznim i često je bio kritiziran od strane crkve. Ipak, prepoznata je njegova prava vrijednost, a ova je nagrada potvrda Brešanu da je odradio dobar posao.
Film 'Svećenikova djeca' nastao je prema istoimenoj Matišićevoj drami, a glavne uloge tumače Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić. Nominiran je u kategoriji najbolje komedije na Europskim filmskim nagradama koje će biti dodijeljene u subotu 7. prosinca u Berlinu.
Film prati mladog svećenika koji na jednom dalmatinskom otoku neobičnom metodom, bušenjem prezervativa, pokušava popraviti natalitet.

S više od 155 tisuća gledatelja "Svećenikova djeca" zasad su najgledaniji hrvatski film 21. stoljeća. Ako još uvijek niste, pogledajte film i uvjerite se sami u kvalitetu novog filma u Brešanovom stilu.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS