Posao s državom

Sunčica Lalić gradi elektanu?

showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon noćnih barova i pokušaja pokretanja turističkog projekta, na red su došle i energetske investicije. Nekadašnja manekenka bacila se na proizvodnju električne energije.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Nakon što su Hrvatske šume raspisale natječaj za prodaju 600 tisuća tona drvne sječke ukupne vrijednosti 162 milijuna kuna, a informacija o unosnom natječaju brzo se proširila određenim krugovima u Zagrebu, ugovor je, među prvima, dobila Sunčica Lalić, supruga kontroverznog poduzetnika Dragana Jurilja, piše Jutarnji list.

Par se do sad nije bavio energetskim investicijama. Posljednji pokušaj pokretanja turističkog projekta na Hvaru u suradnji s Vladimirom Zagorcem, koji je u međuvremenu završio u zatvoru, neslavno je završio – projekt je završio u stečaju.

>> Jurilji: Nismo opsjednuti shoppingom

Ugovorom vrijednim 21.6 milijuna kuna, Sunčica je dobila tisuće tona sječki od bukve i hrasta i 16 tisuća tona sječki od ostalih tvrdih listača koje su joj potrebne, kako navodi u prijavi, za gradnju elektrane u Babinoj gredi. Naime, Hrvatske šume prodaju drvnu sječku isključivo tvrtkama koje proizvode električnu ili toplinsku energiju. Ugovor se potpisuje na 14 godina, a u tom razdoblju tvrtka mora otkupiti od Hrvatskih šuma ugovorenu količinu sječki, a ako se to ne dogodi - najveća šteta nanosi se Hrvatskim šumama jer sječke trunu, a državna tvrtka gubi novac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS