Ljubav života

Stanje kraljice Elizabete znatno se pogoršalo nakon smrti voljenog supruga Philipa s kojim je bila u braku 73 godine

Kraljica Elizabeta Profimedia 1/7 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Kraljica Elizabeta izgubila je životnog druga i ljubav svog života prije godinu dana, a otada se pogoršalo i njeno zdravstveno stanje.

Kraljica Elizabeta preminula je u poslijepodnevnim satima u dvorcu Balmoral u Škotskoj. 

Elizabeta je jedina vladarica koja je tako dugo vladala državom, a njeno se stanje pogoršalo otkad je prošle godine izgubila svog supruga i životnu ljubav princa Philipa.

Iako kraljicu već dugo unazađuje i njena starost od 96 godina, imala je problema s kretanjem koji su je prisilili da se povuče s ključnih događaja u posljednje vrijeme uključujući mnoge od svojih proslava platinastog jubileja.

Na razna događanja odlučila je stoga prisustvovati online, a na neke je poslala i druge članove obitelji.

Kraljica je također provela jednu noć u bolnici zbog misteriozne bolesti prošle jeseni.

Brzo nakon smrti Philipa, kraljica se počela služiti štapom za hodanje, a sada joj je zdravlje i ozbiljno ugroženo sudeći po izvanrednim događanjima koja se zbivaju ovog poslijepodneva.

Podsjetimo, danas nešto sitno poslije podne Buckinghamska palača objavila je priopćenje kako se kraljica osjeća vrlo loše te je pod liječničkim nadzorom u dvorcu Balmoral u Škotskoj.

"Nakon daljnje procjene kraljičini liječnici zabrinuti su za zdravlje Njezina Veličanstva i preporučili su da ostane pod liječničkim nadzorom. Kraljica ostaje na udobnom u Balmoralu", rekli su u priopćenju i dodali kako je o svemu obaviještena i njezina uža obitelj.

Ispred dvorca su se odmah okupili brojni novinari, a brzo su u dvorac stigli i princ Charles sa suprugom Camillom te ostali članovi kraljevske obitelji. U Aberdeen je sletio i princ William s princom Andrewom i grofom Edwardom koji su odmah službenim vozilima krenuli prema Balmoralu te stigli u dvorac.

Ispred ograde ulaza u dvorac u Balmoralu okupili su se brojni novinari i fotoreporteri, a osim njih počeli su pristizati i tamošnji građani koji će na ovaj način pokušati dati podršku kraljici i kraljevskoj obitelji te pratiti situaciju iz prve ruke.

Građani i turisti počeli su se okupljati i ispred Buckinghamske palače u Londonu, a brojnima je na licu viđena tuga i suze zbog zabrinutosti za svoju vladaricu, izvještava BBC.

Mnogi od njih već su ostavili i bukete cvijeća i poruke na ogradi palače.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Princ Harry stiže pružiti podršku obitelji, ali bez Meghan, evo gdje ona ostaje

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Kate Middleton snimljena je tijekom jednog od najtežih trenutaka u kraljevskoj obitelji, evo gdje su je uhvatili fotografi

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS