Osobna stvar

KONTROVERZNA ODLUKA Robert De Niro razljutio mnoge

showbuzz DNEVNIK.hr

Poznati glumac Robert De Niro našao se u središtu skandala zbog odluke da uvrsti film o cjepivu i autizmu u program Tribeca Film Festivala.

Ime legendarnog holivudskog glumca Roberta De Nira rijetko se veže uz skandale, a upravo zato je ova vijest poprilično jako odjeknula. Naime, De Niro je priznao kako je on zaslužan za prikazivanje kontroverznog dokumentarca 'Vaxxed' na Tribeca festivalu.

Radnja se bavi poveznicom između cjepiva i autizma, no doktor u pitanju, Andrew Wakefield koji je autor filma, u prošlosti je bio optuživan za neprofesionalizam i lažiranje podatka za svoja istraživanja. De Nira, koji je suosnivač festivala, tražilo se da obrazloži svoje odluku, koja je mnoge razljutila.

'Grace i ja imamo dijete s autizmom i vjerujemo kako je kritično da svi problemi koji se bave autizmom budu otvoreni za raspravu. U 15 godina otkako je Tribeca Film Festival osnovan, nikada nisam tražio da se određeni film prikaže, međutim ovo je vrlo osobna stvar za mene i moju obitelj, te želim da se otvori rasprava, što je razlog prikazivanja filma 'Vaxxed'. Osobno ne odobravam film, niti sam protiv cijepljenja, samo pružam mogućnost za razgovor o ovom pitanju', prenose američki mediji.
 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS