puno zanimljivosti

Princeza napravila nešto što nitko u kraljevskoj obitelji nije u 235 godina, objavljeni su svi detalji s vjenčanja

Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi (Foto: Profimedia) profimedia 1/6 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Princeza Beatrice udala se za Edoarda Mapellija Mozzija, a na glavi je imala tijaru koju je njezina baka, kraljica Elizabeta, nosila na dan svog vjenčanja.

Britanska princeza Beatrice ovoga se tjedna udala za talijanskog trgovca nekretninama Edoarda Mapellija Mozzija, a sudbonosno "da" par si je izrekao na privatnoj ceremoniji u Windsoru.

Buckinghamska palača je objavila fotografije s tajnog vjenčanja, a istaknuli su kako je novopečeni bračni par zavjete izmijenio pred najužom obitelji. Princeza i njezin suprug ranije su triput morali odgađati vjenčanje zbog pandemije koronavirusa. Iz palače su otkrili i kako je kraljičina unuka na glavi imala tijaru koju je sama Elizabeta II. nosila na dan svog vjenčanja 1947. godine, a pred oltar je otišla u haljini koja također pripada njezinoj baki.

Princezin otac, princ Andrew, nije bio na vjenčanju jer još nije razjašnjena njegova uloga u skandalu povezanim s milijarderom Jeffreyjem Epsteinom kojem se sudilo za pedofiliju. Na ceremoniji su od članova obitelji bili Beatriceina majka, Sarah Ferguson, kraljica Elizabeta i njezin suprug, princ Philip. Kraljica je komentirala kako joj je drago što je mogla biti dijelom ceremonije, a zaključila je kako je privatno vjenčanje bilo veoma lijepo.

Svi koji su bili na vjenčanju pridržavali su se socijalne distance zbog pandemije koronavirusa, što se da primijetiti i na fotografijama. Princezino vjenčanje ujedno je i prvo tajno kraljevsko vjenčanje u posljednjih 235 godina.

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS