PRERANI ODLAZAK LIJEPE GLUMICE

Kobno jutro na cesti ostavilo je prazninu u mnogim životima i na kazališnim daskama

showbuzz DNEVNIK.hr

Gumica Dolores Lambaša poginula je 23. listopada. 2013. godine u stravičnoj nesreći.

Glumica Dolores Lambaša prije tri godine teško je stradala u stravičnoj prometnoj nesreći. Njezin iznenadni prerani odlazak šokirao je javnost, a vijest o smrti glumice njezine kolege dočekale su u šoku i s velikom tugom. Preminula je u 32. godini života od teških ozljeda nakon prometne nesreće.

Tog kobnog jutra šibenska glumica se vraćala s kolegom Stojanom Matavuljem iz Beograda koji je upravljao automobilom. Brzinom od 130 km na sat zabio se u stražnji dio drugog automobila, zbog čega se automobil prevrnuo. Dolores je ispala iz vozila i s ozljedama opasnim po život prevezena je u bolnicu. Od posljedica ozlijeda zadobivenima u nesreći preminula je šest sati kasnije u brodskoj bolnici. Glumac Stojan Matavulj, koji je u trenutku nesreće u krvi imao 0,66 promila alkohola, osuđen je na godinu dana zatvora.

Dolores pamtimo po brojnim televizijskim ulogama, ali i nastupima na kazališnim daskama. Ipak, javnosti su bile zanimljive i njezine ljubavne veze. Nikad nije krila da voli starije muškarce. Poznata je tako po svojoj vezi s Josipom Radeljakom te petogodišnjoj vezi s glumcem Ivom Grgurevićem. Dvije godine je bila u vezi i s 30 godina starijim Franom Lasićem.

O njezinom životu pričalo se i na velikom platnu. Početkom 2014. godine prikazan je emotivni dokumentarac 'Naslovnica' o životu tragično preminule glumice. Dokumentarac je otkrio planove i strahove prerano preminule Dolores koja je prije smrti čak radila na autobiografskom romanu 'Penelopina potraga' koji nažalost nikad nije ugledao svjetlo dana.


 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS