Tužna vijest

Zvijezda filmova "Kum" i "Učini pravu stvar" preminuo nakon iznenadne bolesti

Danny Aiello Profimedia 1/7 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Danny Aiello preminuo je nakon kratke bolesti u New Jerseyju.

Američki glumac Danny Aiello preminuo je u 87. godini u bolnici u New Jerseyju, a tužnu su vijest potvrdili članovi njegove obitelji.

Inače nije bolovao od teških bolesti već se iznenada razbolio, a vjeruje se kako je umro od posljedica infekcije. Prema pisanju TMZ-a preminuo je nedugo nakon što ga je obitelj posjetila u ranim jutarnjim satima u četvrtak.

Danny se proslavio ulogama u filmovima "Učini pravu stvar" i "Kum 3", a iza sebe je ostavio suprugu Sandy s kojom je u braku bio od 1955. godine i njihovo troje djece.

U "Kumu" je glumio ulogu Tonyja Rosata čiji je lik poznat po legendarnoj rečeni "Michael Corleone says hello!". Za ulogu Spikea Leea u filmu "Učini pravu stvar" bio je nominiran za Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu.

Zapažene uloge odigrao je i u filmovima "Fort Apache the Bronx" s Paulom Newmanom, "Bilo jednom u Americi"", "Ljubičasta ruža Kaira" te "Moonstruck" u kojem je glumio sa Cher.

Danny je glumio i na Broadwayu, a ostvario je i pjevačku karijeru. Objavio je nekoliko glazbenih albuma među kojima i "Live from Atlantic City" 2008. godine.

1/5 >> Pogledaj i ovo +1 Celebrity Sjećate ga se kao blesavog lika sa škembicom i dlakavim prsima, no glumac je postao mišićavi komad

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS