Opet loše vijesti

Novi veliki gubitak i tuga za kraljicu Elizabetu, ostala je bez jedne od najbližih i navjernijih osoba

showbuzz DNEVNIK.hr

Preminula je najbliža prijateljica kraljice Elizabete, Ann Fortune FitzRoy, koja je ujedno radila za nju od dana krunidbe pa sve do smrti.

Jedna od najbližih i najvjernijih prijateljica kraljice Elizabete, Ann Fortune FitzRoy umrla je u 101. godini, prenose britanski mediji.

Ann Fortune FitzRoy, vojvotkinja od Graftona, preminula je nakon što je služila u kraljevskom domu tijekom cijele kraljičine 69-godišnje vladavine, i to na mjestu njezine garderobijerke, zadužene za brigu o odjeći i nakitu.

Vojvotkinja je 1980. godine bila imenovana prestižnim odličjem Dame Grand Cross Royal Victorian, koju joj je osobno dodijelila kraljica za zasluge služenja suverenu, a koliko su bile bliske, svjedoči i da je kraljica bila kuma Anninoj drugoj kćeri Virginiji FitzRoy 1954. godine.

Anna se pridružila Kraljevskom domu davne 1953. godine, u godini krunidbe kraljice Elizabete, i to kao dama koja joj je pomagala u privatnim odajama, prije nego što je postala zapovjednica Kraljevskog viktorijanskog reda.

Rođena je 1920. godine, a 1946. godine udala se za 11. vojvodu od Graftona Hugha FitzRoya, s kojim je dobila petero djece, dva dječaka i tri djevojčice.

Vojvotkinja je bila zadužena za sve najvažnije kraljevske prilike, uključujući spremanje kraljice za državne posjete, političke sastanke, a njihov odnos je s godinama prerastao u veliko prijateljstvo. Ostala je jedna od kraljičinih najdugovječnijih i najbližih prijateljica sve do svoje smrti. 

Annina smrt novi je udarac za kraljicu Elizabetu nakon smrti njezina supruga, princa Phillipa, koji je preminuo u travnju ove godine.

1/20 >> Pogledaj i ovo +16 Celebrity Bilman je zbog ove boginje rekao nešto da mu je bilo neugodno, ali nije mogao prešutjeti: ''Tvoj glas, svaki tvoj uzdah...''

1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Celebrity Sandra Perković izbacila vitke noge u kratkoj haljinici, pa sve začudila: "Je li to ista djevojka koja baca teški disk?"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS