Uzbuđenje na vrhuncu

Euforija zbog posljednje sezone Igre prijestolja: Milijarda ljudi cijelu noć čekala novu epizodu!

Premijera posljednje sezone Igre prijestolja (Foto: Profimedia) Profimedia 1/9 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Premijera posljednje sezone serije "Igra prijestolja" bacila je svijet u delirij.

Nakon više od godine i pol čekanja, obožavatelji fantasy serije "Igra prijestolja" došli su na svoje. U nedjelju je na HBO-u premijerno prikazana prva epizoda posljednje sezone slavne sage koja je zaludila svijet prije osam godina. 

Kako je prva epizoda emitirana prema lokalnom vremenu u SAD-u, fanovi diljem svijeta morali su se strpjeti i čekati cijelu noć ili dan kako bi zajedno s milijardom drugih obožavatelja prvi vidjeli što je novo u Westerosu. Odbrojavanje do početka posljednje sezone trajalo je tjednima, a napetost je svakim danom sve više i više rasla. 

"Igra prijestolja" serija je temeljena na romanima Georgea R. R. Martina, koji je fanove ove serije, ali i svojih knjiga, znao pošteno razbjesniti zbog odugovlačenja s dovršetkom priče i objavom posljednjeg nastavka.

Radnja serije vrti se oko krvavih borbi devet plemenitaških obitelji koje pretendiraju na prijestolje kraljevstva, dok im se neprimjetno prikrada veća opasnost - vojska izgnana prije nekoliko tisuća godina, smrtonosnija no ijedna druga. 

U posljednjoj sezoni sedme sezone, koja je emitirana sada već davne 2017. godine, u ljeto, vojska smrti ili Bijelih hodača probila je ledeni zid koji ju je dijelio od ljudske civilizacije te preotela jednog od zmajeva Majke zmajeva, Daenerys, koju glumi Emilia Clark. Sklopljen je i savez između dinastije zmaja i vuka, obitelji Targaryen i Stark. 

"Igra prijestolja" poznata je po eksplicitnim scenama seksa, nasilja i brutalnosti, kao i vrhunskoj produkciji. Slavna serija donijela je slavu i Hrvatskoj. Diljem jadranske obale tijekom proteklih osam godina snimale su se scene poznatih krajolika Kraljeva grudobrana. 

Osim Hrvatske, serija se snimala u još 9 zemalja - Irskoj, Islandu, Malti, Španjolskoj, Kanadi, Škotskoj i SAD-u. 

Zbog odlične reklame koju je serija donijela hrvatskom turizmu, mnogi obožavatelji odlučili su posjetiti Dubrovnik, Split i okolne otoke upravo kako bi i sami kročili stopama svojih omiljenih fantasy junaka. 

Posljednja sezona razlikovat će se od prethodnih po manjem broju epizoda, ali i njihovu dužem trajanju, pa će se tako zapravo raditi o pravim malim filmovima. Šest epizoda od kojih će čak četiri trajati duže od sat vremena sigurno će oduševiti i najzagriženije fanove i držati ih u neizvjesnosti iz tjedna u tjedan.

Kolika je potražnja za prvom epizodom zadnje sezone, dokazuje i podatak da ju je u Australiji čak 1,77 milijuna Australaca ilegalno pogledalo, a vlasti su odlučile postrožiti zakone i uvesti odredbu kako će svatko tko ilegalno skine epizode "Igre prijestolja" - ići u zatvor.

Ipak, iako su obožavatelji trenutačno iznimno sretni jer napokon mogu ponovno uživati u avanturama svojih omiljenih likova, mnogi su se prisjetili i činjenice da će 19. svibnja cijela jedna era završiti.

Povodom premijere sezone, glumci "Igre prijstolja" na svojim su se društvenim mrežama počeli opraštati od serije koja im je promijenila život i mnogima priskrbila planetarnu slavu. 

Lena Headey, koja glumi okrutnu kraljicu Cersei, prisjetila se nekih prošlih snimanja, a Emelia Clarke objavila je emotivnu objavu sa snimanja jedne od posljednjih scena na kojima jaše zmaja. 

1/8 >> Pogledaj i ovo +4 Celebrity Boravila u Hrvatskoj: Jedna od najseksi žena na svijetu neobične životne priče proslavila rođendan

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS