Trenutak nepažnje

Pratnja Williama i Kate ugrozila život starici (83): Zbog prometne nesreće bakica je u kritičnom stanju

Princ William i Kate Middleton (Foto: Getty Images) getty images 1/10 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Policajac u pratnji princa Williama i Kate Middleton udario je staricu i teško ju ozlijedio.

Princ William i Kate Middleton krenuli su u ponedjeljak na svečanu ceremoniju u Windsor, a kako i dolikuje kraljevskom paru, oko sebe su imali mnogo zaštitara i policijske pratnje. Nažalost, želja slavnog para da osigura vlastitu sigurnost ugrozila je tuđu. 

Policajac na motociklu koji je bio u pratnji Williama i Kate na putu je udario staricu (83) nanijevši joj teške ozljede. 

Policajac je udario Irene Mayor na Upper Richmond Roadu u jugozapadnom dijelu Londona. Scotland Yard je poslan na mjesto nesreće, a potvrđeno je i kako je nesretna starica u kritičnom stanju. 

Mještani su rekli da je policajac vozio pogrešnom stranom ceste kada se umirovljenica našla na njegovu putu.

"Žena je bila na podu, pomagali su joj bolničari, a policijski motor je je bio odložen sa strane na cesti",  rekao je Simon Banks, koji živi u blizini nesreće. 

Irenina kći Fiona je izjavila je da je Mayor ozbiljno ozlijeđena.

"Ima mnogo ozljeda. U ovom trenutku samo održavaju stabilnost", rekla je zabrinuta Fiona. 

Okolnosti sudara biti će pomno istražene.

"Istraga je u ranoj fazi, a policijski službenik koji je počinio sudar pomaže istrazi kao svjedok", javili su iz policije te istakli kako suosjećaju s unesrećenom i njezinom obitelji.

Čini se da ove godine članovima kraljevske obitelji baš i nije dobro krenulo po pitanju sigurnosti u prometu. Vojvoda od Edinburgha, princ Philip (89) uzrokovao je nesreću ranije ove godine pa je morao predati svoju vozačku dozvolu. 

A o svemu se oglasila i Kensingtonska palača. 

"Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea bili su duboko zabrinuti i tužni kada su čuli za nesreću. Uputili su najljepše želje Irene i obitelji te će ostat s njima u kontaktu tijekom svih faza oporavka starice", priopćeno je iz palače.

1/15 >> Pogledaj i ovo +11 Celebrity Kasnila je tri sata pa se pojavila u nikad kraćoj haljini, a svi su primijetili i da ne nosi grudnjak

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS