dan državnosti na pantovčaku

Poznati otkrili što su odjenuli na primanju kod predsjednice, jedna političarka iznenadila: "I u meni je sve hrvatsko"

Mladen Bodalec (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Na svečani prijam u Ured predsjednice stiglo je oko 1000 uzvanika. U posebno uređen predsjednički ured gosti su stizali autobusima. Svečani prijam zahtijevao je i svečane toalete - tamna odijela, koktel haljine ili odore.

Na prijam je stigla i Štefanija Balog, suradnica bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, u, kako kaže, normalnoj, svečanoj toaleti.

"Dizajnerica je apsolutno hrvatska, isključivo hrvatska", otkrila je Balog koja kaže da oduvijek nosi haljine hrvatskih dizajnera. 

Na Pantovčaku je bio i Mladen Bodalec, pjevač Prljavog kazališta. Stigao je u odijelu, neuobičajenoj odjeći za rokera. "Nije ovo svakodnevnica, pogotovo nas rokera, ovako se svečanije oblačiti. Zbog toga je i bilo malo posebnije", kaže Bodalec. U dilemi što odjenuti ipak nije bio. "Bilo je dirigirano", kaže Bodalec.

Mladen Bodalec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Ravnateljica Umjetničkog paviljona, Jasminka Poklečki Stošić, kaže da se dress codea treba pridržavati. "Budući da ja radim u umjetnosti dala sam si malo slobode. Obukla sam šarenu haljinu, nadam se da sam u okvirima dress codea", rekla je Poklečki Stošić. 

Na svečanom prijamu kod predsjednice bila je i europarlamentarka Marijana Petir. Na pitanje je li sve na njoj hrvatsko, znakovito je odgovorila. "Sve na meni je hrvatsko. I u meni je hrvatsko", ispalila je Petir.

Marijana Petir (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Josipa Rimac, bivša gradonačelnica Knina, kaže da nije dugo razmišljala kako se spremiti. "Nemam s tim inače problem. Jednostavno biram, kao i sve u životu. Donosim brze odluke", kaže Rimac.

Među uzvanicima je bio niz istaknutih političara, sportaša i osoba iz javnog života. Evo što joj žele za njen dan.

"Prošla je krvavi rat, velikosrpsku agresiju. I zato možemo biti posebno ponosni što smo u tim i takvim okolnostima stvorili Hrvatsku", kaže Mate Granić, bivši potpredsjednik Vlade.

Božo Biškupić, bivši ministar kulture, kaže da će Hrvatska u svakom slučaju biti još bolja, ljepša i starija, s deset godina više iskustva. 

Glumica Anja Šovagović Despot zaželjela je Hrvatskoj zdravlja, psihičkog i tjelesnog na prvom mjestu. Zaželjela bih malo više morala, pravde i poštenja", kaže Šovagović Despot, koja je poželjela i da dogodine Dan državnosti slavimo 30. svibnja. 

Damir Mišković, predsjednik NK Rijeke, kaže da trebamo biti pozitivni. "Trebamo jako puno raditi i onda će doći do uspjeha u svemu", poručuje Mišković.

Rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras bi volio da nas ima malo više. "I volio bih da naše obrazovanje bude dovoljno dobro financirano da bi naši mladi imali i za Europu i za nas", kaže Boras. 

Damir Boras (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, je zaželio nešto iz svog djelokruga. "Više vladavine prava, jednakosti i socijalne pravde, za građane bolji standard, da se što manje iseljavaju", poručio je Šeparović.

1/11 >> Pogledaj i ovo +7 Celebrity Minijaturni leopard bikini nije mogao sakriti čari ove lijepe Splićanke, njezine su nam noge oduzele dah

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS