Ispunit će mu jednu želju

Poznat je datum ispraćaja Alaina Delona, glumca će pokopati na njegovom posjedu

Alain Delon (FOTO: Getty) 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Sprovod ikone francuske kinematografije Alaina Delona, umrlog u nedjelju u dobi od 88 godina, održat će se u subotu na njegovom posjedu, piše agencija France Presse.

Sprovod glumca kome je nakon smrti počast odao cijeli svijet, od Italije do Japana, zakazan je za 17 sati u Douchy-Montcorbonu, gradiću u središnjoj Francuskoj gdje je proveo zadnje vrijeme svog života i gdje je preminuo, prenose francuski mediji CNews i BFMTV.

Monsinjor Jean-Michel Di Falco, nekadašnji biskup u Gapu koji je poznavao Delona, predvodit će ceremoniju.

Glumac je htio biti pokopan na svom posjedu, u blizini svojih pasa, za što je trebao dobiti dozvolu vlasti.

Tražio je i da se ispraćaj odvija u prisustvu samo nekoliko desetaka članova obitelji, bez nacionalnih počasti.

Cijenjen diljem svijeta, glumac iz ''Leoparda'' i ''Samuraja'' legenda je povijesti kinematografije, ali i ličnost koja je dijelila javnost zbog svojih reakcionarnih stavova, ega i mačizma, piše France presse.

Njegovom smrću završeno je poglavlje francuske kinematografije od 1960. do 1980. godine.

Delon je umro nakon većine najboljih prijatelja i najdražih suradnika, poput glumaca Jeana Gabina, Lina Venture i Romy Schneider te talijanskih redatelja Luchina Viscontija i Michelangela Antonionija.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Što se događa s Madonninim licem? Kraljica popa šokirala je prolaznike u Italiji, rupcem na glavi skrivala je trake za zatezanje

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Celebrity Preslatki Kovačići uhvaćeni su u šetnji gradom, lijepa Izabel u podmakloj trudnoći sve je očarala u uskoj haljini!

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS