Tko bi rekao?

RAZOTKRIO HOLIVUDSKOG MILJENIKA "Dobar je glumac, ali u ovome je jako loš"

showbuzz DNEVNIK.hr

Svestrani glazbenik pripremao je slavnog Hugha Granta za ulogu i otkrio sve njegove mane.

Nakon prošlogodišnjeg Yammatova za pamćenje s Marcom Almondom, sretnici koji su uspjeli nabaviti pozivnicu za koncert uživali su u povratku u osamdesete, kada je grupa ABC nastala te snimila svoje prve hitove. Pjevaču Martinu Fryju ovo je bio prvi dolazak u Zagreb, ali ne i Hrvatsku, u koju se zaljubio."Došao sam na nastup na otoku, vozio se na brodu i naučio voljeti Hrvatsku, vrlo lijepa zemlja", govori Fry.

Britanskoj grupi je pomoć na pozornici pružio Zagreb Stars Orchestra, pod ravnanjem Anne Dudley, britanske glazbenice koja je osvojila Oscar za glazbu iz filma Full Monty. Anne je u karijeri surađivala s brojnim glazbenim velikanima poput Eltona Johna, Georgea Michaela i Tine Turner, no jedno ime ju je posebno impresioniralo.

"Tom Jones jer on ne može loše otpjevati, niti loš ton. Svaki take koji napravi je briljantan. Sjajan je suradnik i potpuni profesionalac, volim ga", govori Anne. 

Martin je zbog svojeg velikog doprinosa glazbi na Sveučilištu u svojem rodnom Sheffieldu dobio počasnu titulu doktora glazbe.  "Zabavno je bilo jer je moja kćer studirala na Sveučilištu u Sheffieldu i diplomirala je isti dan. Bilo ju je jako sram vidjeti me s kapom na glavi", otkriva pjevač.

Ovaj svestrani glazbenik nam je povjerio i kako je pripremao Hugha Granta za ulogu u filmu "Music and lyrics". "Kada pjevaš moraš imati kretnje, bez njih si ništa. To sam pokazao Hughu. On je dobar glumac, ali ne i pjevač i to mu je mnogo koristilo. Pokazao sam mu poteze, Elvisov potez i par stvari koje su bitne na pozornici", kaže Fry.

Puna dvorana i mnogi koji nisu uspjeli ući na koncert, dokaz su da je i Yammatovo 2 bio pun pogodak. Organizatori poručuju kako se ove godine koncertom slavila ljubav, a mnogi se već vesele iznenađenju koje će donijeti sljedeće izdanje Yammatova.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS