Dok je trajalo, trajalo je

Životni pad Borisa Beckera: Obožavao je žene, aute, sav mogući luksuz, a onda je dotaknuo dno dna

Boris i Lilly Becker (Foto: Getty) Getty 1/3 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Poznati osvajač Grand Slam turnira i Wimbledonska zvijezda Boris Becker osuđen je na zatvorsku kaznu, a do ovog su ga doveli pohlepa za luksuzom, ženama i arogancija!

Boris Becker 54-godišnji je umirovljeni njemački tenisač, a zbog svog uspjeha u ovom sportu godinama je bio jedan od najbogatijih ljudi svijeta.

Sam luksuz koji je volio doveo ga je i do novonastale situacije u kojoj je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog skrivanja novca i drugih dragocjenosti koje je posjedovao, a za koje je trebao platiti dug.

2017. godine za Beckera su proglasili bankrot, a zbog ovog stanja morao je pokazati svu svoju imovinu koja je tada bila procijenjena na 50 milijuna funti. Razlog zbog kojeg je bankrotirao bio je dug prema privatnim bankarima Arbuthnot Latham & Co.

No, kako je sve krenulo i zbog čega je Becker zaglavio u tolikim dugovima?

Davne 1986. godine još kao tinejdžer, 17-godišnji Becker postao je najmlađi pobjednik na Wimbledonu. Boris je tadašnjeg cijenjenog tenisača Kevina Currena pobijedio iako su razlike u rezultatima bile vrlo male, ali svi teniski stručnjaci Beckera su proglasili novom zvijezdom i u njemu vidjeli ogroman potencijal.

Sljedeće godine, Becker je ponovno obranio svoj naslov protiv Ivana Lendla koji je tad bio najbolji tenisač svijeta, a od tog trenutka Beckeru više nije bilo kraja.
Ne kaže se bez razloga uzrečica ''Mladost, ludost'' pa je tako i Becker bio mlad i lud, a nagla slava i novci na njega su utjecali na loš način.

I dok su ga trener i menadžer pokušavali usmjeriti na pravi put i umiriti, Becker nije slušao nijednog od njih.

1987. izgubio je Australian Open, dobio kaznu zbog nesportskog ponašanja, a kad je shvatio da ne ide u dobrom smjeru, ponovno je krenu trenirati i nakon dvije godine ponovno osvojio Wimbledon.

Iako su mnogi za njegov neuspjeh počeli kriviti njegovu prvu djevojku, kći jednog policijskog načelnika s kojom je provodio najviše vremena i zanemario treninge, ali ljubav nije bila jedina koja mu je odvraćala pažnju.

Becker je od rana života počeo konzumirati alkohol i tablete, a ove su mu ovisnosti kasnije donijele i dodatne probleme u životu.

Iza sebe je imao i bezbroj ljubavnih afera s poznatim glumicama i modelima, a 1991. upoznao je glumicu i modela Barbaru Feltus. Nakon samo 18 mjeseci zaprosio ju je, a za naslovnice su pozirali goli pri čemu je fotograf bio Barbarin otac.

Barbara i Boris skupa imaju dvoje djece, 28-godišnjeg Nou te 22-godišnjeg Eliasa, a dok je Feltus bila trudna s Eliasom, Beckeru je stigla šokantna vijest.

Na njegov kućni broj stigao je fax na kojem je pisalo kako će Becker dobiti dijete s Angelom Ermakovom koja je u tom trenutku bila trudna osam mjeseci.

Ermakova i Boris imali su vrlo kratku aferu, a Becker je o njihovom susretu izjavio: ''Pričali smo pet minuta, a nakon toga pobjegli u najbliži kutak da odradimo posao.''

Posao je rezultirao Borisovim trećim djetetom i prevarom koju Barbara nije mogla preboljeti pa je tako protiv Borisa pokrenula postupak rasprave, a to je – sudeći po mnogima – početak Beckerova kraja.

Umjesto da je naslovnice punio teniskim uspjesima, Becker je u medijima postao tema tračeva.

Sud je odredio da Becker bivšu suprugu mora otplatiti s 11 milijuna funti, 3 milijuna funti za kuću u Miamiju te 19 tisuća funti mjesečno za alimentaciju dvoje djece.

Iako je u ranim dvadesetima postao bogat, s novcem koji je imao nije znao dobro raspolagati pa je tako trošio na aute, vile, modele i ostali luksuz.

Pokušavao je izvesti i nekoliko poduzetničkih pothvata uložeći 10 milijuna funti u nigerijsku industriju ulja i nafte, ali ulaganje nije urodilo plodom.

Ubrzo nakon toga, optužen je i zbog neplaćanja poreza jer je živio u Münchenu, a tadašnja adresa mu se vodila u Monaku.

U godinama nakon toga povezivali su ga s vrtoglavim brojem projekata, koristeći svoje ime kako bi otvorio tenisku akademiju u Kini, promovirao Puma obuću u Indiji, promovirao mobilne telefone u Sloveniji, prodavao vino u Čileu i uvozio teniske rekete i sportsku odjeću u Europi.

Također je bio model za Ralpha Laurena, vodio vlastitu TV emisiju i osigurao unosan sponzorski ugovor s PokerStars.com, ali što god je zarađivao, nikad nije bilo dovoljno.

Nakon toga se predao ženama. Hodao je s kćerkom svoje menadžerice Alessandrom Meyer-Wolden koja ga je nakon kratkog vremena ostavila putem poruke. Nakon nje oženio je Lilly Kerssenberg, a tijekom braka je imao mnogo afera.

S ovom ženom Becker ima jedno dijete, sina Amadeusa Benedicta, a od Lilly se 2019. godine rastao. Nakon nje je upoznao Lilian s kojom je i danas.

1/11 >> Pogledaj i ovo +7 Celebrity Neprimjeren outfit za crkvu pjevačice koja se više ne pojavljuje često u javnosti, a sve ju je teže i prepoznati!

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS