poseban citat

Ovo je poruka koju je majka Dolores Lambaše dala napisati kćeri na grobu, baš ju je teško čitati

Dolores Lambaša Damjan Tadic/Cropix 1/31 >> Pogledaj i ovo +20 Galerija

Pogledajte emotivnu poruku koju je majka Dolores Lambaše dala ugravirati na njezin spomenik.

Na današnji dan, 23. listopada, 2013. godine poginula je hrvatska glumica Dolores Lambaša.

Na tu tužnu obljetnicu njezin otac Đino Lambaša posjetio je njezin grob u Šibeniku. Bijele ruže i lampaši preplavili su njezin spomenik, a na njemu je ispisan i poseban citat posvećen njoj. Tu rečenicu dala je ugravirati njezina majka Alma Petrović. 

''Ti si jedina koju ne zaboravlja zavjet, oporuka, znamen i amen. Ja sam dio tebe satkana od niti, koje vezuju, povezuju i obvezuju'', piše.

Nikad prežaljena Dolores imala je samo 32 godine kada je tragično izgubila život.

Bila je suvozačica u automobilu kojim je upravljao glumac Stojan Matavulj, a vraćali su se iz Beograda, gdje su imali predstavu. Pri povratku su odlučili posjetiti glumčeva prijatelja Željka Sladetića u Iloku, a ondje su nakon obilaska vinskog podruma i zabave odlučili prenoćiti. No, iz još nepoznatih razloga usred noći su ipak odlučili krenuti na put.

Automobil je sletio s autoceste kraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Lambaša je zadobila teške ozljede. Hitno je prevezena u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla i praktički smo od prijema u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada doktorica Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đino, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

Matavulj je zbog nesreće osuđen na godinu dana zatvora, no s obzirom na uzorno ponašanje na slobodu je pušten nakon osam mjeseci.

Dolores je rođena u Šibeniku 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila Jezičnu gimnaziju i Glazbenu školu. Njezin život obilježio je glumački rad na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumila je u serijama "Najbolje godine", "Zakon ljubavi", "Zauvijek susjedi" i mnogim drugima, a zapaženu je ulogu ostvarila u filmu "Vjerujem u anđele", koji joj je osobno bio i najdraži. Publiku je osvojila osmijehom i karizmom te je pred sobom imala perspektivnu glumačku karijeru.

Osim po svojim glumačkim ostvarenjima, u javnosti je bila poznata i po ljubavnim vezama sa starijim kolegama Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem te poduzetnikom Josipom Dikanom Radeljakom.

1/37 >> Pogledaj i ovo +33 Celebrity Presretne vijesti u obitelji Matea Kovačića! Lijepa Izabel rodila je drugo dijete, poznati su ime i spol

1/33 >> Pogledaj i ovo +29 Nekad i sad Thompson pokazao kako je izgledao kad je pjevao ''Zmija me za srce ugrizla'', fanovi nostalgični: ''Jedan, jedini, neponovljivi!''

Povezana vijest Zanimljivosti Slovila je kao jedna od najljepših Hrvatica, no tragična vožnja u kobnom automobilu prekinula je sve: "Bila je nespojiva sa životom"

Povezana vijest Celebrity Jedna od naših najljepših glumica imala je samo 32 godine kad je njezina tragična smrt šokirala Hrvatsku

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS